Worlds 2020 - celkový přehled
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Worlds 2020 - celkový přehled

Worlds 2020 - celkový přehled

Reibl

Reibl

23. 9. 2020 14:00

Největší turnaj v League of Legends se vrací.

Reklama

Jubilejní desátý ročník světového šampionátu je zde. V následujících týdnech se 22 týmů utká ve třech fázích turnaje o titul 10. vítěze Worlds a Summoner’s Cup. Ve hře jsou miliony dolarů a velká očekávání fanoušků po celém světě. V následujícím přehledu se dozvíte, kdo s kým hraje, kde zápasy sledovat a jak na tom jednotlivé týmy jsou.

Pokud rádi probíráte esport, přidejte se na náš komunitní Discord.

Tabulky budeme po každém hracím dni aktualizovat. Aktuální zápasy a výsledky naleznete v našem esport přehledu v bočním panelu na webu.


Rozcestník


Kvalifikované týmy

Worlds 2020 - celkový přehled


Play-in část

První částí Worlds jsou play-in skupiny. Celkem 10 slabších týmů bylo rozlosováno do dvou stejně velkých skupin. Takto vidíme jejich šance na postup.

Worlds 2020 - celkový přehled

Skupina A nabídne velice zajímavý duel mezi americkým celkem Team Liquid a evropskými MAD Lions. V mladičkém týmu lvíčat můžeme potkat i české hráče Humanoida a Carzzyho. Play-in skupiny se hrají stylem každý s každým jednou. Každý z týmů zde odehrají pouze 4 zápasy.

Hrací dny play-in skupin:

Nejlepší celek z každé skupiny postupuje přímo do hlavní části. Třetí tým z jedné skupiny je následně nasazen proti čtvrtému. Vítěz tohoto Bo5 duelu se poté střetne s druhým celkem z druhé skupiny v dalším Bo5 zápase. Dva vítězové těchto zápasů se připojí ke zbylým týmům v hlavní základní části. Kompletní vysvětlení postupu z play-in naleznete zde.

Worlds 2020 - celkový přehled

Hrací dny play-in playoffs:

  • Úterý 29.9. od 8:00 – dva duely, 3. místo vs. 4. místo
  • Středa 30.9. od 8:00 – dva duely, 2. místo vs. vítěz z minulého dne 


Hlavní část – skupiny

Zde už se láme chleba. Nejlepší celky z Číny, Evropy, Ameriky, Koreje, PCS a play-in části jsou již rozlosovány do 4 skupin. Každý s každým zde odehraje dva Bo1 duely. Nejlepší dvojice z každé skupiny postupuje. Zbytek letí domů.

Worlds 2020 - celkový přehled

Hrací dny hlavní skupinové části:


Hlavní část – playoffs

Pouze 8 nejlepších celků postoupí do závěrečného playoffs. Vyřazovací pavouk je zde nemilosrdný. Jedna prohraná Bo5 série a tým okamžitě končí. Do čtvrtfinále jsou týmy rozlosovány podle jistého pravidla. V úvodním kole se utká vždy první tým z jedné skupiny proti druhému týmu z jiné skupiny.

Worlds 2020 - celkový přehled

Hrací dny play-offs:

  • Čtvrtek 15.10. od 12:00 – čtvrtfinále
  • Pátek 16.10. od 12:00 – čtvrtfinále
  • Sobota 17.10. od 12:00 – čtvrtfinále
  • Neděle 18.10. od 12:00 – čtvrtfinále
  • Sobota 24.10. od 12:00 – semifinále
  • Neděle 25.10. od 11:00 – semifinále
  • Sobota 31.10. od 11:00 – finále

Místo konání

Od začátku play-in části až po semifinále se bude hrát v Shanghai Media Tech Studio. Finále se následně přesune na nově dokončený Pudong Football Stadium. Diváci budou na stadion vpuštěni v omezeném počtu.


Odměny za sledování

Ani letos nás neminou odměny za sledování. Nejlepší zážitek i odměny vás čekají na stránce lolesports.com. Zde se pro získání odměn musíte přihlásit svým League of Legends účtem a dropy povolit v nastavení.

Letos nebude chybět ani oblíbený pick’em. Souhrn všech odměn a jak je získat naleznete zde.


Odměny pro týmy

Riot pro letošek upravil rozdělování financí. Každý rok si vítěz Worlds přišel minimálně na milion dolarů. Hráči po celém světě mohli k této částce přispívat. Výsledkem ovšem bylo, že si první tým odnesl o dost více, než druhý umístěný a tento rozdíl nadále stoupal. Desátý ročník proto přináší menší změnu.

Worlds 2020 - celkový přehled


Další informace a novinky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama