Cloud9 se poprvé v historii nedostali na Worlds, FlyQuest uvidíme v hlavní fázi
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Cloud9 se poprvé v historii nedostali na Worlds, FlyQuest uvidíme v hlavní fázi

Cloud9 se poprvé v historii nedostali na Worlds, FlyQuest uvidíme v hlavní fázi

Honza Fremut

Honza Fremut

31. 8. 2020 16:00

Zven znovu nedokázal dostat svůj tým na Světový šampionát, Team SoloMid poletí po třech letech znovu do Číny

Reklama

Americká LCS má za sebou další kolo play-off, po kterém je už jasná trojice týmů, jenž bude reprezentovat League Championship Series na Světovém šampionátu v Číně. Již po minulém týdnu si letenky do Číny zajistil Team Liquid a FlyQuest, po sobotě je jasné, že je doplní také TSM!

Team SoloMid se na úkor Cloud9 po třech letech vrací na Světový šampionát

V sobotním zápase mezi TSM a Cloud9 šlo o všechno. Cloud9 se ocitly ve zlomové situaci, obhájci titulu z jarního splitu hrozilo, že letní split zakončí před branami semifinále a poprvé v historii se nepodívá na Worlds. Do cesty Zvenovi a spol. se postavili známí TSM, kteří se na Worlds naposledy ukázali v roce 2017. 

Očekávala se tuhá bitva, ve které byli více favorizováni právě Cloud9, ačkoliv jejichž výsledky v posledních týdnech nebyly nikterak přesvědčivé. Bjergsen a spol. ovšem neměli co ztratit a byl to právě Team SoloMid, kdo ukořistil první hru. Cloud9 se sice podařilo druhou hru vyhrát a srovnat sérii, následující hry ovšem byly pevně v držení TSM. Chuť podívat se znovu na Worlds byla velmi znát právě na veleznámém midlanerovi Bjergsenovi, který svůj tým táhne celým play-off a znovu byl poprávu oceněn cenou pro nejlepšího hráče série. 

Zajímavostí je nepochybně také fakt, že když se Zven připojil v roce 2018 k TSM, jeho tým se poprvé v historii na Světový šampionát nedostal. Do řad Cloud9 se dostal na začátku tohoto roku a situace se opakuje.

FlyQuest porazil Team Liquid a zajistil si místo v hlavní fázi Worlds

Neděle patřila souboji v tzv. winners’ bracketu mezi FlyQuest a Team Liquid. Nebojovalo se pouze o postup do finále, ale především o možnost zajistit si předčasně jistotu účasti v základních skupinách Worlds a vyhnout se tedy play-in fázi. 

Stejně jako v souboji Cloud9 vs TSM se oči mnoha diváků upřely na souboj evropských hráčů na midlane, tentokráte na Jensena a PowerOfEvila. Ve velmi vyrovnané sérii byla situace na midlane podobná, ani u jedné hry nelze říct, že by jeden z midlaneru hrál “druhé housle”, nakonec se ovšem radoval PowerOfEvil v barvách FlyQuestu, jehož celkové skóre ve vyhraných hrách bylo 15/4/17. Zatímco FlyQuest se tedy může těšit na finále, Team Liquid čeká tuto sobotu souboj s TSM.

Cloud9 se poprvé v historii nedostali na Worlds, FlyQuest uvidíme v hlavní fázi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama