Tipy redakce: Kdo postoupí do finále?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tipy redakce: Kdo postoupí do finále?

Tipy redakce: Kdo postoupí do finále?

Filip Vít

Filip Vít

22. 10. 2020 16:00

Světový šampionát se blíží k cílové rovince. Kdo se probojuje do finále?

Reklama

Na světovém šampionátu v Činé zbývají čtyři nejlepší celky. V boji o nejprestižnější trofej zůstaly první seedy ze třech nejsilnějších regionů, tedy TOP Esports za LPL, Damwon Gaming za LCK a G2 Esports reprezentující evropskou soutěž. Mimo nich se bude snažit ukořistit titul světového šampiona černý kůň – Suning.

Přehled výsledků minulých zápasů a nadcházejících semifinálových klání naleznete v eSportovém přehledu.

Probojuje se Caps do finále na potřetí?

V prvním semifinále, které začíná v sobotu ve 12:00, se utkají G2 Esports a Damwon Gaming. Oba týmy se utkaly již minulý rok ve čtvrtfinále, kdy vítězství 3:1 slavili evropští reprezentanti. Perkzova parta si bude věřit i letos, nicméně korejský celek je letos silnější, o čemž svědčí i to, že Damwon ovládli LCK. Obě organizace porazili ve čtvrtfinále korejského soupeře poměrem 3:0. U G2 Esports bylo vidět znatelné zlepšení oproti skupinové fázi. Vyzdvihnout bychom měli především výkon dánského midlanera Capse, jenž za Sylase zneškodňoval jednoho soupeře za druhým. Pokud Damwon Gaming pomýšlí na postup, měli by si dát pozor především na Capse a je dost pravděpobné, že se v banovací fází budou Korejci soustředit právě na něho. 

Tipy redakce: Kdo postoupí do finále?

Ačkoli jsme na začátku playoff předpokládali, že ve finále se utkají TOP Esports a Damwon Gaming, přehodnotili jsme naše stanovisko a věříme Ocelotově organizaci, která se bude chtít podruhé objevit ve finále Worlds a vybojovat pro Evropu titul světového šampiona. Série neproběhne rychle a budou nás čekat nejméně 4 zápasy.

Který čínský reprezentant postoupí do finále?

O druhém postupujícím do finále se dozvíme o den později – tedy v neděli v 11:00. Favoriti turnaje přešli přes Fnatic opravdu se štěstím, když museli otáčet nepříznivý stav 0:2. Nicméně to dokázalo sílu týmu, že se nevzdává, ikdyž to nevypadá zrovna růžově.

Suning taktéž zvrátili průběh série na svou stranu, nicméně narozdíl od svých krajánků se radovali z postupu už po čtvrté hře, kdy porazili papírově silnější JD Gaming. Suning ovládli skupinu A, kde mimojiné bojovali i G2 Esports. Ve čtvtfinále se předvedla SwordArtova banda ve velmi dobrém světle a navázala na výkony ze skupinové fáze.

Přestože favoritem duelu jsou TOP Esports, my na základě výkonů na světovém šampionátu vkládáme větší naděje do hráčů Suning, kteří překvapí nejen TOP Esports, ale i celý svět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama