Worlds 2020 - hráči, které se vyplatí sledovat
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Worlds 2020 - hráči, které se vyplatí sledovat

Worlds 2020 - hráči, které se vyplatí sledovat

Dominik

Dominik

20. 9. 2020 16:00

Pojďme se společně podívat na ty hráče, kteří ze soupisek svých týmů vyčnívají a nabízí nám skvělou podívanou.

Reklama

Na světovém šampionátu, který startuje již zítra, se objeví celá řada skvělých hráčů. Jsou tu ale ti, kteří z řady trochu vybočují. Všechny oči letos směřují převážně na vyslance z LPL, ale nejsou jediným regionem, který má svá želízka v ohni.

Jang "Nuguri" Ha-gwon, DAMWON Gaming

Horní linka je někdy považována za roli s nízkým dopadem na vývoj hry. Tito hráči žijí na osamoceném ostrově v podobě horní linky a zůstávají tam, dokud nebude čas bojovat. V nedávné době jsme ale viděli změnu tohoto stylu hraní, se vzestupem špičkových lanerů, kteří mohou sami dovést tým k vítězství. Nejlepším příkladem je bývalý mistr světa Kang "TheShy" Seung-lok z Invictus Gaming.

Z toplanerů, kteří se účastní letošních Worlds, Nuguri z dobrých důvodů vyčnívá. Byl to právě on, kdo v letošní poslední finálové hře proti DRX dokázal se svým Ornnem upoutat pozornost tří protivníků a tím pro svůj tým získat důležitého draka a následně i Nexus, čímž Dawmon ukořistil svoji první LCK trofej.

Nuguri je současně v týmu Dawmon jedním z rozdílových hráčů. K tomu přispívají jeho dominantní výkony na lince a perfektní týmové bitvy. V letní části LCK byl hráčem s největším rozdílem zlata v 15. minutě, a to neuvěřitelných +1053. Nedávno sice prošel operací a rehabilitacemi, ale 18. září odcestoval za zbytkem týmu do Šanghaje, a my se tak můžeme těšit na to, jaké výkony hvězdný toplanera podá.


 Seo "Kanavi" Jin-hyeok, JD Gaming

Kanavi se v roce 2019 dostal na titulní stránky kvůli tomu, že byl uprostřed chaotického sporu mezi JD Gaming a Griffinem. Korejská organizace ho donutila podepsat nevýhodnou smlouvu na pět let, což mohlo ovlivnit jeho budoucnost profesionálního hráče. Když se vynořily podrobnosti dohody, LCK a každá další velká liga musela udělat krok zpět a přehodnotit způsob, jakým byly uzavírány smlouvy. Navzdory nepříjemnostem pokračoval Kanavi ve hře za JD Gaming a vedl tým k úspěšnému roku 2020.

JD Gaming získali titul LPL Spring Split 2020 a v létě skončili na druhém místě. Tato ocenění jdou z velké části na vrub Kanaviho výkonu v jungli. Kanavi je považován za nejlepšího junglera v LPL, což je vzhledem k obrovské konkurenci kvalitních junglerů v číně velmi honosný titul.

Kanavi je známý svým agresivním herním stylem a láskou pro carry jungle hrdiny jako je Nidalee nebo Graves. Tým hraje převážně kolem něho a bourá tak zažité pravidlo, že jungler hraje pro lanera. Naopak laneři týmu JD Gaming se snaží vyjít vstříc Kanaviho potřebám a dostat ho k důležitým předmětům co nejdříve. Tento herní styl je obecně vcelku netradiční a je otázkou, jak se podaří tyto taktiky zúročit proti týmům z celého světa.


Zhuo "knight" Ding, Top Esports

Každý, kdo sleduje LPL, ví, kdo je knight. Posledních několik splitů je postrachem všem midlanerů v Číně a mnohými označován za nejlepšího hráče na světě. Hlavní důvod, proč není tak známý mezi západním publikem, je ten, že se dosud nedostal na Worlds. Vítězové LPL TES v čele s knightem nenechali letos nic v náhodě a na svou prvního mezinárodní misi vstupují jako favorité celého turnaje.

Pokud se zamyslíte nad nejlepšími midlanery jednotlivých regionů, pak knight pravděpodobně zvládne to, co oni, a ještě o něco více. Jedná se o neuvěřitelně všestranného hráče s obrovskou zásobou hratelných šampionů (chamion pool) a fantastickým mechanickým umem, který má šanci potvrdit roli nejlepšího hráče současnosti. 77% účast na zabitích a KDA 7.2 v nejlepší lize na světě je indikátorem toho, jak komplexní tento mladý talent je.


Yu "JackeyLove" Wen-Bo, Top Esports

Další hráč z LPL a Top Esports. Jackeylove je evropským fanouškům známý především díky jeho podílu na demolici Fnatic ve finále světového šampionátu 2018. Tehdy se na něm sice podepsala nezkušenost z velkých her, ale titul se mu vyhrát podařilo. Následujícím rokem byl ovšem Jackey již jiným hráčem. Vyspělý, seběvědomý a připravený stát se tahounem svého týmu. Také díky podpisu čínského marksmena se stali TES tak nezastavitelným strojem, kterým jsou dnes.

Jackey je považován za jednoho z nejlepších ADC na světe s velmi osobitým stylem. Většina marksmenů se snaží stát vzadu a čekat na vývoj události s hlavním zaměřením na přežití. Jackey je opakem. Nebojí se vrhnout vpřed, upřednostňuje velice agresivní hru a flash pro zabití pro něj není netradiční výzvou. Tento styl hraní je pro diváky velmi atraktivní a nejednoho soupeře dokáže zaskočit. Jak se smrtelné duo Jackeylove a knight popere s svou největší výzvou je prozatím ve hvězdách, ale máme se na co těšit.


Jo "CoreJJ" Yong-in, Team Liquid

CoreJJ nejspíš nepotřebuje představovat. Vítěz světového šampionátu 2017 se přidal k Teamu Liquid s cílem nové výzvy a čerstvé perspektivy na hru. Zatím společně se severoamerickým celkem získal dva tituly LCS, účastnil se finále Mid-Season Invitational a absolvoval dvě cesty na Worlds.

Když se CoreJJ připojil k týmu Liquid, dynamika týmu se změnila k lepšímu. CoreJJ je roamingový typ supporta, který pomáhá týmu hledat zajímavé příležitosti na mapě a umožňuje jim hrát mnohem agresivněji. Liquid nebyl typem týmu, který si vynucuje potyčky, ale s CoreJJem a džunglerem Broxahem v sestavě se tento herní styl podařil týmu změnit. Tato agresivita vyhází z dua support-jungle a z toho, jak se společně pohybují po mapě a kolik tlaku tato dvojice dokáže vytvořit. Světového šampionátu se účastní mnoho vynikajících supportů, ale žádný z nich neměl stejný vliv na výkonnost jeho týmu jako CoreJJ.

Worlds 2020 začínají už zítra 25.9. v 10:00 našeho času soubojem mezi evropskými Mad Lions a týmem INTZ z Brazílie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama