Skupina A je dohraná, došlo na tiebreaker o první místo
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Skupina A je dohraná, došlo na tiebreaker o první místo

Skupina A je dohraná, došlo na tiebreaker o první místo

Reibl

Reibl

8. 10. 2020 15:00

Odveta Suning se povedla, LPL celek bere první místo.

Reklama

Napínavý pátý hrací den základních skupin na Worlds přinesl nejedno překvapení. Během sedmi zápasů se kompletně rozhodlo o prvních dvou postupujících ze skupiny A. Evropští zástupci G2 Esports nakonec berou druhé místo. Svojí prohrou proti Suning poslali domů americký celek Team Liquid.

Skupina A je dohraná, došlo na tiebreaker o první místo

G2 nestačili na Suning

První duel mezi G2 a Suning se zapíše mezi nejlepší hry tohoto roku. G2 v napínavé bitvě před několika dny nakonec urvali výhru. Bylo to ovšem (alespoň prozatím) naposledy, kdy čínské Suning porazili. Třetí seed z LPL totiž v odvetě smetl G2 a nakonec v tiebreakeru po více jak čtyřiceti minutách urval další výhru. Suning postupují z prvního místa a vyhnou se tak ve čtvrtfinále výhercům ostatních skupin.

G2 se na druhou stranu musejí připravit na velmi těžké čtvrtfinále. Oponentem mohou být TOP Esports nebo třeba Damwon Gaming. Zatím nejhratelněji vypadá protivník ze skupiny C, která se dohraje v sobotu.

Team Liquid potopila prohra proti Machi

Americký celek Team Liquid nakonec nejvíce bude mrzet prohra proti Machi z prvního týdne. V tom druhém si totiž poradili s čínskými Suning a následně i s Machi. Skóre 3:3 mohlo teoreticky stačit na tiebreaker o druhé postupové místo, pokud by G2 porazili Suning. Jenže to se nestalo a LPL celek smetl G2 v jednoznačné a rychlé hře.

Zástupce LCS rozhodně nezanechal špatný dojem. Liquid byli třetím seedem z amerického regionu a přes play-in prošli velmi jednoznačně. Favoritem ovšem byly celky z LEC a LPL. Třetí místo se dalo očekávat. Bohužel týmu Liquid tiebraker utekl především kvůli zbytečné prohře proti Machi. Tým z bývalého LMS regionu vyhrál totiž pouze jedinou hru.

Skupina A je dohraná, došlo na tiebreaker o první místo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama