[Zlomové momenty hry #6]: InSec
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Zlomové momenty hry #6]: InSec

[Zlomové momenty hry #6]: InSec

Reibl

Reibl

21. 8. 2018 14:00

Ikonické kopnutí, které pomohlo vyhrát hru a stalo se nezapomenutým momentem.

Reklama

Série Zlomové momenty hry se zaměřuje na klíčové okamžiky League of Legends. Tématem budou jak změny v metě, tak historické esportové zápasy a úpravy herního designu. Zapomenuty nebudou ani ikonické chyby, které se ve hře objevily.

Předchozí díly: 


Hodně okamžiků ze hry je pojmenováno po osobnostech, které je proslavili. Jistě znáte pojmy, jako Xpeke, Scarrova warda nebo Dyrusův flash. Dnes se ovšem podíváme na okamžik, který změnil hraní za specifickou skupinu postav, a hlavně za Lee Sina. Ano, řeč bude i herní mechanice přezdívané inSec.

Není třeba Flash

Samotná kombinace schopností je pojmenovaná po korejském hráči Choi "inSec" In-seok. Ten v roce 2013 hrával za tým KT Rolster Bullets v LCK. V této době, konkrétně 24. 26. května, probíhalo All-Star, kam byl inSec vybrán jako jungler za OGN tým.

V dobách před turnajem bylo Lee Sinovo R (Dragon's Rage) používáno o odkopnutí hráče pryč, nebo k týmu, převážně za pomoci Summoner Spellu Flash. Tento šampion ovšem může využít i kombinace s W (Safeguard), kdy postava skočí na spojeneckou jednotku, nebo wardu. Právě až kombinace se skokem na wardu dala za vznik slavnému momentu.

Ikonické kopnutí

Možnost ušetřit si Flash byla velmi klíčová. Tento Summoner Spell má dlouhý cooldown a je velice klíčový v celé hře. Psala se 23. minuta hry mezi EU a OGN na All-Star 2013 a inSec se za pomoci Q, wardy a W dostal za nepřátelské ADC.

Celý postup je o to těžší, že musíte navíc položit ward a přitáhnout se k ní. To zabere čas navíc. Druhá věc je pohyb myši, kterou musíte nasměrovat k wardě, tu položit, přesunout se pomocí W a až poté kopnout nepřátelského šampiona zpět k týmu.

Slavné jméno

Dost možná byl inSec v pravý čas na pravém místě. All-Star sledovali lidé ze všech regionů a opakovaný záznam rychle tohoto hráče proslavil. Musí se nechat, že inSec byl rozhodně prvním, kdo na profesionální scéně tuto kombinaci schopností použil k odkopnutí nepřátelského hráče ke svému týmu.

Dnes se zmíněné označení používá v podstatě pro jakékoliv posunutí nepřátelského šampiona do vašeho týmu. Nemusí se dokonce jednat o Lee Sinovo ultimátku. Podobného výsledku můžete dosáhnout s Alistarem, Tristanou nebo Gragasem. Přesto zůstává původní inSec jedním z nejtěžších na provedení. Proces učení této mechaniky opravdu není jednoduchý v poměru k ostatním.

V roce 2013 se jednalo o velice kreativní myšlenku, která byla dokonale provedena na světové úrovni. Kombinace ušetření Flashe, rychlého a čistého provedení mechaniky v profesionálním zápase pomohla proslavit jméno jednoho korejského junglera. Jeho přezdívku si nyní hráči pojí primárně s Lee Sinem a jeho kopnutím. InSec tak získal nejen slávu, ale stal se zlomovým pro celou hru.


Víte, že...?

  • All-Star 2013 se hrálo v Šanghaji.
  • InSec hrál naposledy za evropský tým Origen.
  • Jeden z dílu Team Fight Breakdown se věnoval různým provedením inSecu.
  • Lee Sinovo ultimátka dává před samotným odkopnutím postavě root na 0,25 vteřiny.
  • All-Star 2013 vyhrála Korea.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama