Historie šampiona #7 - Vladimir
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Historie šampiona #7 - Vladimir

Historie šampiona #7 - Vladimir

Little Panda

Little Panda

22. 7. 2017 11:55 1

Jak vypadal Vladimir před reworkem?

Reklama

Hra League of Legends se neustále vyvíjí a to již přibližně osm let. V současné době to ani nevypadá, že by Riot chtěl hru ustálit a jejími neustálými úpravami tak chce nalákat nové hráče a také neznudit ty staré. Během let vyšlo mnoho patchů, mnoho úprav, nejen šampionů, ale i předmětů, run, masteries, klienta nebo celých herních mechanik a prvků.

V tomto článku se podíváme na Vladimira - jeho rework, buffy, nerfy a taktiky a úspěchy v průběhu let.

Vladimir

Vladimir byl přidán do hry 27.7.2010 jako druhý šampion první sezóny (Xin Zhao byl první). Jeho rework přišel s velkým reworkem mágů v šesté sezóně (mid season magic).

Vladimir byl vždy velice odlišný od ostatních mágů. Jeho schopnost udržet se na živu velice dlouho díky obrovskému léčení (a dříve i spellvamp) z něj vždy dělala obávaného protivníka s neuvěřitelným late-game potenciálem.

Vladimir byl vždy velmi hraný šampion na profesionální úrovni. Většina midařů ho alespoň někdy hrála. Velmi dobré momenty lze vidět u Bjergsena, Fakera, Pawna, xPekeho, Exileh, Keane nebo třeba Froggena.

Díky svému Vladimirovi se proslavil v LCL (ruská liga) i český hráč Zoiren.

Před rozborem Vladimirových schopností je třeba zmínit, že při jeho reworku došlo k odstranění spellvamp předmětů ze hry a to hlavně předmětu Will of the Ancients a zrušení spellvamp na Hextech Gunblade. Vladimir ze spellvampu hodně benefitoval a proto muselo být navýšeno jeho léčení.

Pasivka

Crimson Pact

před reworkem

  • Vladimir získá (2.5% bonusových HP) jako bonusové AP a (140% AP) jako bonusové HP (tyto bonusy se nenačítají mezi sebou)

Příklad: Vladimir s 2000 HP navíc a 400 AP získal navíc 50 AP a 560 HP.

Při vydání Vladimira bylo HP ratio 4% (nerfuto na 2.5%) a AP ratio 180% (nerfnuto na 140%)

Příklad: Vladimir s 2000 HP navíc a 400 AP získal navíc 80 AP a 720 HP.

Starý Vladimir měl kvůli této pasivce upravené staty, takže nezískával za úroveň tolik HP a AP, přesto jeho přepočty v late game byly obrovské.

po reworku

Schopnost po reworku měla zprvu jiná čísla a to 4% HP ratio a 100% AP ratio. To však bylo změněno o 3 patche dál.

Příklad: Vladimir s 2000 HP navíc a 400 AP získal navíc 80 AP a 400 HP.

Schopnost Q

Transfusion

před reworkem

  • Se spožděním 0.25 vteřiny Vladimir vysaje krev ze své oběti, způsobí jí magické poškození a vyléčí se.
  • Cena: nic

Mnohokrát upravovaná schopnost, co se čísel týče, ale její základní myšlenka nebyla nikdy změněna, pouze byla přidána nová mechanika při Vladimirovu reworku.

po reworku

První část této schopnosti zůstala stejná. Pouze došlo k nerfu poškození a buffu léčení a odstranění zpoždění. Navíc však přibyla nová nechanika Crimson Rush.

  • Vladimir vysaje krev ze své oběti, způsobí jí magické poškození a vyléčí se.
  • Pokaždé, když Vladimir použije tuto schopnost získá jeden bod Bloodthirst (zobrazeno na druhém baru). Při dvou bodech získá Crimson Rush na 2.5 vteřiny a 10% bonus k rychlosti pohybu na 0.5 vteřiny. 
  • Crimson Rush: Transfusion způsobuje o 85% poškození více a léčí o dalších 30-200 + (5% chybějících HP + 4% AP). Zredukováno o 35% proti minionům a monsterům.
  • Cena: nic

Reworknuté Q se dočkalo také mnoho úprav čísel a to hlavně přepočtů, nejvyšším buffem bylo asi navíšení AP přepočtu léčení z 15% na 35% (nyní 25%)

Schopnost W

Sanguine Pool

před reworkem

  • Vladimir se ponoří do bazénu krve a stane nezasažitelným na 2 vteřiny. Navíc získá 37.5% bonus k rychlosti pohybu (po jedné vteřině se zmenšuje). Nepřátelé stojící v bazénu jsou zpomaleni o 40% a dostávají každou půl vteřinu magické poškození.
  • Cena: 20% aktuálních HP

po reworku

Tato schopnost zůstala stejná, avšak Vladimir se navíc léčí o 15% způsobeného poškození a došlo k nerfu HP přepočtu a cooldown.

Tato schopnost nemusela být nikdy příliš upravována, jelikož se jedná o velice silnou schopnost Vladimira, která mu umožňuje přežít mnoho situací a také připravovat turret dive. Nejzajímavější na této schopnosti je asi fakt, že možnost používat summoner spelly a předměty byla přidána až v čtvrté sezóně (rework přišel až v šesté).

Schopnost E

Tides of Blood

před reworkem

  • Se spožeděním 0.25 vteřiny Vladimir zraní všechny okolní nepřátele magickým poškozením. Po každém použití se tato schopnost zesílí na 10 vteřin (až 4krát) o 25%. Zesílí se také Vladimirův spellvamp, regenerace HP a léčení o 4/5/6/7/8%.
  • Cena: 30/40/50/60/70 HP
  • Range 150

po reworku

  • První použití: Vladimir nabíjí tuto schopnost 2.5 vteřiny (je zpomalen o 20% na posledních 0.5 vteřiny). Vladimir může přerušit nabíjení.
  • Druhé použití: Vladimir způsobí vypustí kolem sebe paprsky krve způsobující magické poškození prvnímu zasaženému cíly v závislosti na délce nabití prvního použití. Pokud byla schopnost nabíjena alespoň jednu vteřinu, cíle jsou zpomaleny o 40/45/50/55/60% na 0.25 vteřiny.
  • Cíl může být zasažen více paprsky, ale poškozen pouze jedním. Minioni a monstra mohou být zasaženi až pěti parsky každé. Minion či monstrum zasažené více paprsky převádí poškození na okolní miniony či monstra.
  • Cena: 8% max HP
  • Radius: 600

Největší změna při reworku Vladimira se promítla v jeho novém obrovském léčení a také hlavně v této schopnosti, která byla předělána ze schopnosti s nulovou potřebou umět ji použít na složitou schopnost. Tento rework byl velkým krokem vpřed pro Vladimira.

Schopnost R

Hemoplague

před reworkem

  • Vladimir postihne všechny nepřátele v cílové oblasti morem. Všichni postižení dostávají o 12% větší poškození ze všech zdrojů na 5 vteřin, poté obdrží magické poškození.
  • Range: 700
  • Radius: 175
  • CD: 150/135/120
  • Poškození: 150/250/350 (+70% AP)

po reworku

  • Vladimir postihne všechny nepřátele v cílové oblasti morem. Všichni postižení dostávají o 10% větší poškození ze všech zdrojů na 4 vteřin, poté obdrží magické poškození a Vladimir se vyléčí za každý zasažený cíl o 150/250/350 (+ 70% AP), redukováno o 50% za každý další cíl.
  • Range: 700
  • Radius: 175
  • CD: 150/135/120
  • Poškození: 150/250/350 (+70% AP)

Schopnost obržela nerf na debuff na poškození ze všech zdrojů, ale dostala obrovský buff na léčení Vladimira. Schopnost také trvá o jednu vteřinu méně a Vladimir je tedy vyléčen rychleji.

Při správném použití této schopnosti ve spojení s W - Sanguin Pool či předmětem Zhonya Hourglass se Vladimir dokáže vyléčit z 1% HP na 100%. 

Na Vladimira před reworkem se můžete podívat v následujícím videu Champion spotlight. Tento spotlight je však zajímavý tím, že je podán spíše jako naučné video a liší se od dnešních spotlights.


Obrázky a Splash arty

Klasický Vladimir

Starý

Historie šampiona #7 - Vladimir

Nový

Historie šampiona #7 - Vladimir

Marquis Vladimir

Starý

Historie šampiona #7 - Vladimir

Nový

Historie šampiona #7 - Vladimir

Count Vladimir

Starý

Historie šampiona #7 - Vladimir

Nový

Historie šampiona #7 - Vladimir

Vandal Vladimir

starý

Historie šampiona #7 - Vladimir

nový

Historie šampiona #7 - Vladimir

Na tomto splash artu si lze nově povšimnout i Vandal Branda.

Nosferatu Vladimir

starý

Historie šampiona #7 - Vladimir

nový

Historie šampiona #7 - Vladimir

Vladimir má ještě další tři skiny - Bloodlord Vladimir, Soulstealer Vladimir a Academy Vladimir.

Bloodlord Vladimir byl vydán po roce od vydání Vladimira (stejně jako Vandal Vladimir) a nikdy se nedočkal vizuálního update.

Historie šampiona #7 - Vladimir


Úspěchy

Drakula Zoiren

Český hráč Zoiren si v ruské LCL vysloužil přezdívku Drakula po několika hrách za Vladimira v jarním splitu tohoto roku. Video je bohužel komentováno v ruštině.

Faker Vladimir

Faker v tomto zápase jarního splitu LCK jasně ukázal, čeho je Vladimir schopen. a to hlavně při dive Ashe mezi dalšími dvěma hráči.


Závěr

Na závěr je třeba zmínit, že stejně jako u Alistara, SionaKarmy, LeBlancNidalee a Udyra Riot odvedl velice dobrou práci s reworkem. Riot si velmi dobře zachoval myšlenku i herní styl Vladimira i přes chybějící spellvamp.

Vladimir se stal více zábavným šampionem a také více náročným. Jeho poškození bylo zmenšeno, ale na druhou stranu jeho léčení navýšeno a díky tomu v mnoha situacích vyprodukuje větší poškození než dříve. Po reworku může také kupovat více tanky předmětů, jelikož nemusí utrácet za spellvamp, který byl z předmětů odstraněn.

Pokud se vám článek líbil a rádi byste znali historii i jiných šampionů napište nám své názory a přání do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama