Historie šampiona #4 - LeBlanc
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Historie šampiona #4 - LeBlanc

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Little Panda

Little Panda

30. 6. 2017 16:00

Jak vypadala LeBlanc před reworkem mágů v 6. sezóně?

Reklama

Hra League of Legends se neustále vyvíjí a to již přibližně osm let. V současné době to ani nevypadá, že by Riot chtěl hru ustálit a jejími neustálými úpravami tak chce nalákat nové hráče a také nenechat unudit ty staré. Za ty dlouhé roky vyšlo mnoho patchů, mnoho úprav nejen šampionů, ale i předmětů, run, masteries, klienta nebo celých herních mechanik a prvků.

V tomto článku se podíváme na LeBlanc - její rework, taktiky a úspěchy v průběhu let.

LeBlanc

LeBlanc byla přidána do hry 2.11.2010 a až do roku 2016 zůstala více méně nepozměněna. Její velký rework přišel společně s velkým updatem asasínů. Mezi svým vydáním a reworkem však dostala dva velké nerfy - odstranění silence na Q a také odstranění předmětu Deathfire Grasp ze hry.

LeBlanc se vždy nejvíce hrála na midu kvůli jejímu obrovskému burstu a schopnosti smazat papírová carry. Vidět jsme ji mohli ale i na topu či supportovi.

LeBlanc velice proslavil streamer Siv HD se svou juke city LeBlanc. Jeho oblíbený build se skládal ze šesti Rod of Ages.

Pasivka

Mirror Image (před reworkem)

Pokud LeBlanc padne na 40% svých životů a méně, stane se nezasažitelná na 1 vteřinu a vytvoří vedle sebe svou kopii na 8 vteřin. Kopie má  o 70-359 méně životů.

Sigil of Malice (po reworku)

LeBlanc svými schopnostmi označuje cíle na 4 vteřiny. Po 1.5 vteřině může tyto značky odpálit další schopností. Nelze poté stejný cíl označit po dobu 5 vteřin.

Schopnost Q

Sigil of Silence (staré)

LeBlanc hodí na svůj cíl orb, který ho označí na 3.5 vteřiny. Navíc na cíl aplikuje silence na 2 vteřiny (později na 1.5). Pokud zasáhne označený cíl další schopností, značka vybuchne a udělí stejné poškození, které způsobuje schopnost Q.

Silence této schopnosti musel být odebrán jelikož se jednalo o velice silnou schopnost a tak došlo k nerfu a přejmenování. Silence jí však přetrval od 1. sezóny až do 3. sezóny a nemálo hráčů se kvůli ní dokázalo naštvat.

Sigil of Malice (aktualizované)

LeBlanc hodí na svůj cíl orb, který ho označí na 3.5 vteřiny. Pokud zasáhne označený cíl další schopností, značka vybuchne a udělí stejné poškození, které způsobuje schopnost Q.

Když ještě tato schopnost aplikovala silence, byla díky tomu LeBlanc nezastavitelná mašina na zabíjení osamocených cílů. Její obrovský burst pomocí Deathfire Grasp - předmětu, který zvyšoval magické poškození do cíle o 20% se nedal nijak obehrát, jelikože silence zakazuje použití flash nebo jakýchkoli jiných schopností a tak před LeBlanc nebylo úniku. 

Po odstranění silence však LeBlanc poškození zůstalo stejné. Jediné co vám většinou pomohlo byl flash, ale jeho cooldown je příliš vysoký a tak LeBlanc byla stále velice nepříjemným asasínem. 

Shattered Orb (po reworku)

LeBlanc hodí na cíl orb a způsobí mu magické poškození. Pokud zasáhne cíl s nabitou značkou Sigil of Malice, orb se odrazí na okolní cíle s nabitou Sigil (80% poškození do minionů).

Reworkem této schopnosti získala LeBlanc mnohem lepší možnost farmení a wave clear, což bývalo jejím velkým problémem. Na nižších divizích byla často k vidění LeBlanc s 17/4/5 a 80 farmou ve 25. minutě. 

Schopnost W

Distortion (před reworkem)

LeBlanc skočí vpřed a způsobí poškození všem cílům. Na místě odkud skočila se zanechá značka, na kterou se může po dobu 4 vteřin vrátit reaktivací této schopnosti.

Distortion (po reworku)

Tato schopnost zůstala nezměněna.

Schopnost E

Ethereals Chains (před reworkem)

LeBlanc hodí před sebe řetěz. Řetěz zasáhne první trefený cíl, způsobí mu magické poškození a uchytí se na něj na 1.5 vteřiny a během této doby ho zpomalí. Pokud řetěz přetrvá, uvězní cíl na 1.5 vteřiny a znovu udělí magické poškození.

Ethereals Chains (po reworku)

Schopnosti bylo odebráno pouze zpomalení cíle, jinak zůstala nezměněna.

Ultimátka

R Q W E

Mimic (před reworkem)

LeBlanc zopakuje jednu ze svých základních schopností. Poškození této schopnosti je modifikováno.

Právě díky ultimátce byla LeBlanc vždy zajímavým šampionem, se kterým se dalo vymyslet mnohé. Její ultimátka jí dodává více možností, jak obehrát soupeře. Dvojití W jí dodávalo velký range a také dobrý únik. Dvojité Q obrovský burst a dvojité E velké CC.

R Q W 2. W E 2. R

Mimic (po reworku)

LeBlanc zopakuje jednu ze svých základních schopností (modifikované poškození a nestojí žádnou manu) nebo může využít nové ultimátky - Shadow of the Rose.

Shadow of the Rose - LeBlanc zmizí ze hry na 0.1 vteřiny, vytvoří svůj klon. Tato schopnost má obrovský dosah. Klon trvá 2.5 vteřiny a sešle vybranou schopnost a zmízí. Zmizí ihned pokud obdrží poškození od věže či od zacilovatelné schopnosti či útoku.

Právě rework této schopnosti společně s úpravou poškození a odebráním zpomaléní na řetězu z LeBlanc udělal složitějšího šampiona. Její potenciál je obrovský, ale musí se dostat do správných rukou - to se liší od staré LeBlanc, kterou mohl hrát téměř kdokoli. V Korei LeBlanc po měsíci od vidání dosáhla až na neuvěřitelný 90% banrate ve všech divizích. 

Nyní se LeBlanc příliš nehraje kvůli velkým změnám mety.

Na následujím videu se můžete podívat na starý spotlight LeBlanc před reworkem.


Obrázky a Splash arty

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Klasická LeBlanc

Starý

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Nový

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Prestigious LeBlanc

Starý

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Nový

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Wicked LeBlanc

Starý

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Nový

Historie šampiona #4 - LeBlanc

Po reworku LeBlanc se ještě objevili další nové skiny - Ravenborn LeBlanc a Elderwood LeBlanc.

Mistletoe LeBlanc existovala ještě před reworkem, ale její splash art se nikdy nedočkal update. Vypadá však povedeně.


Taktiky

LeBlanc support

V jednom ze soubojů GGU (Good Game University ---> později Team Coast) proti coL (compLexity Gaming) se objevila LeBlanc support. Nejednalo se o příliš používaný pick, ale její síla byla poměrně velká. Uvěznění + silence s velkým range na engage z ní dělalo obávaného protivníka. Sami se o tom můžete přesvědčit v následujím videu.

Také si můžete všimnout, že ADC coL je velice známý trenér Prolly (nyní u H2k). Topařem GGU je ZionSpartan, dnes známý jako Darshan (nyní u CLG).

LeBlanc mid

V tomto videu si naopak můžete porovnat, která LeBlanc se vám líbila více. Za mě je to stará LeBlanc. Bohužel je jasné, že její poškození bylo natolik velké, že jí Riot musel změnit. Její myšlenka však zůstala zachována.


Závěr

Na závěr je třeba zmínit, že stejně jako u Alistara, Siona a Karmy Riot odvedl velice dobrou práci s reworkem. 

Stará LeBlanc byla velice OP a po nerfu silence byla pořád nadprůměrná. Navíc se jednalo o velice jednoduchého šampiona jehož potenciál byl obrovský ale nebylo třeba ho plně využít pro výhru. 

Naopak nová LeBlanc je velice dobrým příkladem šampiona s obrovským potenciálem, který ve správných rukou dokáže pořádně zatopit i těm nejlepším.

Pokud se vám článek líbil a rádi byste znali historii i jiných šampionů napište nám své názory a přání do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama