Humanoid prozradil, jak by složil český tým na esportovou olympiádu
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Humanoid prozradil, jak by složil český tým na esportovou olympiádu

Humanoid prozradil, jak by složil český tým na esportovou olympiádu

Giry

Giry

Marek "Humanoid" Brázda poskytl po finále letního splitu LEC pro web sheepesports.com rozhovor, ve kterém hovořil o nevydařené sérii, současné metě i esportové olympiádě.

Reklama

Humanoid a jeho spoluhráči nestačili na své soupeře z G2 v nedělním finále letního splitu LEC. I když si Fnatic ve všech třech hrách dokázali vybojovat výrazné vedení, nedokázali ani jednu hru dovést do úspěšného konce, a G2 tak zvítězili 3:0.

Krutá porážka, Fnatic ve finále proti G2 každou hru vedli, přesto nevyhráli jedinou hru
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games

Krutá porážka, Fnatic ve finále proti G2 každou hru vedli, přesto nevyhráli jedinou hru

G2 Esports jsou opět mistři. Fnatic po výhře z minulého týdne na své rivaly nenašli úspěšný recept. G2 se přitom v úvodní…

V rozhovoru český midlaner netajil zklamání a za neúspěch vinil hlavně nervozitu. Poté, co si v každé hře hráči Fnatic vytvořili vedení, začali prý cítit velký tlak. Věří ale, že tento problém se zkušenostmi odejde sám.

Celková úroveň hraní se podle Humanoida nemůže rovnat kvalitě, kterou vidíme v asijských ligách LCK a LPL. Finále ukázalo, kolik chyb jsou oba nejlepší týmy Evropy udělat. Proti asijským týmům by ani jeden finalista neměl šanci.

Současná meta

Na otázku, co říká na současnou metu, odpověděl Humanoid: “Jsem s ní spokojený, ale neměla by zůstat stejná dlouho. Každé ADC má z nějakého důvodu 450 rychlost pohybu. Za mága s rychlostí pohybu 380 se snažíte zasáhnout skillshotem nepřátelského marksmana, který má navíc větší poškození. Je pak jasné, že nemá cenu hrát mágy. Výjimkou je Azir, který nemůže minout své schopnosti. Takže je tu systémový problém, ADC jsou bezdůvodně příliš rychlá.

Esportová olymypiáda

Nakonec padla i otázka na esportovou olympiádu. Ta byla oznámena nedávno, oficiální esportové olympijské hry se odehrají v Saúdské Arábii příští rok a League of Legends by na nich nemělo chybět.

Esportová olympiáda konečně vznikla. Dobrá zpráva nebo morální dno?
i Zdroj: lolesports/Riot Games

Esportová olympiáda konečně vznikla. Dobrá zpráva nebo morální dno?

V příštím roce poprvé proběhne esportová olympiáda. Mezinárodní olympijský výbor oznámil, že v nadcházejících dvanácti…

Do případné sestavy české reprezentace v LoL by Humanoid zařadil sám sebe na mid. Na spodní lince by podle něj měli hrát Carzzy (Vitality, LEC) a Denyk (Entropiq, Hitpoint Masters).

Na topu a v jungli prý nemáme hráče, kteří by výrazně vynikali nad ostatními, proto by si dokázal představit Patrika (GiantX, LEC) na některé z těchto pozic. Jackiese, posledního nejmenovaného českého hráče v LEC, Humanoid nezmínil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama