Nejlépe placený hráč americké ligy chodil pozdě, hrozí mu vyhazov
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Nejlépe placený hráč americké ligy chodil pozdě, hrozí mu vyhazov

Nejlépe placený hráč americké ligy chodil pozdě, hrozí mu vyhazov

Reibl

Reibl

Krátce po konci americké LCS hýbe tamní scénou nečekané drama. Midař Cloud9 se měl údajně opakovaně zpozdit při docházce a tým ho tak hodlá vyhodit.

Reklama

Finálové zápasy LCS přinesly jedno větší překvapení. Cloud9 s papírově silnou soupiskou skončili na čtvrtém místě, tudíž celek nepostoupil na Worlds. Spolu s FlyQuestem a Teamem Liquid šlo o trojici týmů, které byly kvalitami nad zbytkem ligy. Vyřazení C9 celkem 100 Thieves tak málokdo čekal.

Cloud9 teď kromě neúčasti na Worlds řeší další problém. Midař Jojopyun se měl představovat hlavní hvězdu týmu. Jenže se tomu tak nestalo a údajně podle informací od streamera IWDominate hrozí hráči vykopnutí z týmů.

Oproti klasickému odchodu z týmu se má jednat o ukončení smlouvy kvůli jejímu porušení. Podle nepotvrzených informací se Jojopyun opakovaně dostavoval pozdě na meetingy a scrimy. Dokonce tak často, že šlo o desítky případů (údajně až 43), tedy od chvíle, kdy je organizace vůbec začala počítat.

Hrajou roli peníze?

Spoluhráč Blaber se nedávno stavil v podcastu The SackDown, kde sdílel, že Jojopyun je nejspíše nejlépe placeným hráčem LCS. V tomto kontrastu je jeho nedochvilnost pro tým zřejmě až příliš.

Novinář Travis Gafford dodává, že situace není tak jednoduchá. LCS týmy musí šetřit, což jistě postihne i drahou soupisku Cloud9, která se navíc ani nedostala na Worlds. Organizace tak jistě chce snížit náklady a přestupky jejich midaře jim možná jdou na ruku. Příští rok mají americké týmy obdržet přímo od Riotu méně peněz.

Faktem zůstává, že Jojopyun je zatím v databázi hráčů stále veden pod celkem Cloud9 a obě strany nevydaly k situaci žádné vyjádření.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama