Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - únor 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - únor 2019

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - únor 2019

3. 2. 2019 13:20

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Yorick 5,5% 55,0% 3,7%
Sona 7,0% 53,5% 0,8%
Nunu & Willump 3,3% 53,4% 0,7%
Zyra 8,7% 53,3% 11,5%
Rammus 5,3% 53,1% 5,3%
Jinx 15,0% 53,1% 1,8%
Udyr 5,5% 53,1% 3,6%
Nasus 13,2% 53,0% 30,6%
Kog'Maw 1,6% 52,9% 0,2%
Vel'Koz 7,3% 52,9% 1,5%

 

Dnešní tabulka si prošla velkými změnami. Dostali se sem Yorick, Nunu & Willump, Rammus, Jinx, Udyr, Nasus a Vel'koz , kteří tak nahradili Mordekaisera, Branda, Ahri, Jaxe, Amumu, Nami a Zileana.

Po delší odmlce se do čela tabulky znovu usadil Yorick, který vévodil topu řadu měsícu. Výrazně mu tedy dopomohly změny, které se objevily v patchi 9.2. Dalším velmi silným topařem je momentálně Nasus. V patchi 9.1 se mu dostalo posílení schopnosti Q, kdy dostal dvojnásobek stacků za zabití šampiona, velkého miniona nebo velké monstra, tj. namísto původní 6 stacků má nyní 12 stacků, což se výrazně projevuje na jeho síle.

Sona se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Má heal a štít, tudíž si její marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější. Agresivní support s vysokým winratem není nikdo jiný než Zyra. Velmi nepříjemné jsou pro nepřátele uzavřené prostory, jako je okolí blue/red buffu, neboť nemají kam utéct před jejími kytkami. Dalším agresivním supportem, který se ale o trošku víc hrává na midu je Vel’Koz. Vzhledem k jeho CC se tedy hraje na obou linkách. Jeho značnou výhodou je true damage, což se cení vůči tankům.

Nunu & Willump se hrají především v jungli, k čemuž jsou přizpůsobení. Jejich ganky znamenají pro nepřátele veliké nebezpečí a mnohdy je velice obtížné se ubránit. To samé platí i pro Rammuse, neboť jeho úkolem je co nejrychleji se dostat na linku a použít CC na nepřátele. Udyr je typ junglera, který se hodí pro solo hráče. V případě nouze si zvládne ukořistit killy a split-pushováním vyhrát hru.

A na závěr tu máme marksmany. V této chvíli se významně daří Jinx i Kog’Mawovi. Kog'Maw se poměrně často hraje s runou Lethal tempo a jeho hlavním předmětem je Guinsoo's Rageblade. V momentě, kdy se nastackuje, stává se z něj stroj na zabíjení. Jinx vyniká svým herním stylem, který jí umožňuje pokovat z velmi velké vzdálenosti díky jejímu Qčku.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama