Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - leden 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - leden 2019

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - leden 2019

6. 1. 2019 16:00

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Sona 2,9% 53,9% 0,6%
Mordekaiser 4,2% 53,6% 3,2%
Brand 12,4% 53,4% 28,0%
Zyra 7,3% 53,4% 6,7%
Kog'Maw 2,1% 52,9% 0,3%
Ahri 9,3% 52,8% 5,6%
Jax 20,3% 52,8% 31,7%
Amumu 4,3% 52,5% 0,8%
Nami 7,2% 52,5% 0,9%
Zilean 3,7% 52,4% 1,2%

 

Dnešní tabulka si prošla řadou změn. Dostali se sem Mordekaiser, Amumu, Nami a Zilean , kteří tak nahradili Karthuse, Malzahara, Miss Fortune a Kleda.

Z topařů tu máme akorát Jaxe a Mordekaisera. Jax bývá velmi nepříjemný proti soupeřům, kteří využívají především své autoattacky. Mordekaiser se nyní v drtivé většině případů hraje na topu, ačkoliv si svou slávu užil na botu.

Jungli vévodí Amumu a již zmiňovaný Jax. Amumu je na svůj herní styl velmi jednoduchý. V teamfightech zvládne zastunovat několik nepřátel, což dokáže vyhrát celou hru.

Z midařů tu máme jen Ahri. Jak vidno, úprava jejího Charmu (E) zpět do původní podoby se vyplatila. Nahrává jí i nový K/DA skin, který jí sice nepřidává winrate, ale oblíbenost ano.

Jedinými zástupcem marksmanů je Kog'Maw. Poměrně často se hraje s runou Lethal tempo a jeho hlavním předmětem je Guinsoo's Rageblade. V momentě, kdy se nastackuje, stává se z něj stroj na zabíjení.

Agresivní support s vysokým winratem není nikdo jiný, než Brand a Zyra. Brand na pozici supporta dosahuje dokonce 54,0% winrate, kdežto na midu 51,6%. Naneštěstí ho na midu uvidíme jen v jednom ze čtyř případů, proto převažuje winrate z pozice supporta. Jeho kombinace schopností dokáže být velmi nebezpečná. Jelikož bojuje proti dvěma charakterům, zvládne využít potenciálu pasivky více než na midu.

Sona i Nami se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Obě mají heal a štít, tudíž si jejich marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější. Zilean sice nemá heal, ale není agresivním supportem - jednou za čas si hodí bombu na soupeře a když se mu zadaří, zvládne ho i zastunovat.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama