Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - březen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - březen 2019

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - březen 2019

10. 3. 2019 11:00

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Neeko 10,7% 54,3% 7,8%
Sona 6,5% 53,8% 0,8%
Jinx 18,8% 53,6% 3,6%
Vi 8,4% 53,1% 2,2%
Udyr 5,2% 53,0% 3,5%
Nasus 10,6% 52,9% 17,8%
Nami 10,7% 52,9% 1,6%
Yorick 6,3% 52,9% 13,9%
Jarvan IV 13,3% 52,5% 3,4%
Vel'Koz 7,2% 52,5% 1,8%

 

Dnešní tabulka si prošla řadou změn. Dostali se sem Neeko, Vi, Nami a Jarvan IV, kteří tak nahradili Nunua & Willumpa, Zyru, Rammuse a Kog'Mawa.

Ačkoliv o své prvenství přišel Yorick, který vévodil topu řadu měsícu, i tak se drží v tabulce. Výrazně mu tedy dopomohly změny, které se objevily v patchi 9.2. Dalším velmi silným topařem je momentálně Nasus. V patchi 9.1 se mu dostalo posílení schopnosti Q, kdy dostal dvojnásobek stacků za zabití šampiona, velkého miniona nebo velké monstra, tj. namísto původní 6 stacků má nyní 12 stacků, což se výrazně projevuje na jeho síle.

Sona i Nami se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Obě mají heal, tudíž si jejich marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější. Agresivní support, který se ale trochu více hrává na midu, je Vel’Koz. Vzhledem k jeho CC se tedy hraje na obou linkách. Jeho značnou výhodou je true damage, což se cení vůči tankům.

Ačkoliv je Neeko mág a veškeré přepočty schopností má pouze vzhledem k AP, hraje se na AD attack speed předměty Blade of the Ruined King, Guinsoo’s Rageblade a Runaan’s Hurricane. To jí umožňuje velikou variabilitu linek. Může se objevit jak na bot lince, tak i na midu a na topu.

Udyr je typ junglera, který se hodí pro solo hráče. V případě nouze si zvládne ukořistit killy a split-pushováním vyhrát hru. Patch 9.5 se stal velmi příznivým pro hráče Vi. Její boosty jí výrazně pomohly a není proto divu, že ji vidíme v tabulce. Ačkoliv se Jarvan IV nedočkal změn, i tak se dokázal vyšvihnout nahoru. Jak je vidno, některým šampionům se zvedne winrate díky momentální metě, nikoliv kvůli úpravám schopností.

A na závěr tu máme marksmany. V této chvíli se významně daří Jinx, která vyniká svým herním stylem, jenž jí umožňuje pokovat z velmi velké vzdálenosti díky jejímu Qčku. Dokonce má i velmi vysoký pickrate, což svědčí o její úspěšnosti.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama