eSport League of Legends Článek Začíná LCS s 8 týmy, zápasy se opět odehrají o víkendech

Začíná LCS s 8 týmy, zápasy se opět odehrají o víkendech

Reibl

Reibl

20. 1. 2024 19:09

Americká nejvyšší liga startuje. LCS se letos uskuteční s menším počtem týmů. Chybí například legendární TSM.

Reklama

LCS si v uplynulých měsících zažilo menší zemětřesení. Liga přišla o dva týmy, jeden změnil kompletně majitele a k tomu připočítejme tradiční změnu na soupiskách. Liga ovšem přesto ožívá, zápasy se opět odehrají o víkendech a pauzy mezi hrami budou kratší. Ve zkratce se LCS zmenšilo na 8 týmů a hrát se bude vždy v sobotu a v neděli večer. Základní část zůstává v režimu Bo1 každý s každým dvakrát.

Sobota

Ligu odstartuje v sobotu od 21:00 zápas mezi Teamem Liquid a 100 Thieves. Zlodějíčci museli měnit sestavu, ze které odešel Doublelift. Místo něho nastoupí na botu Kanaďan Meech. Topař Sniper je v 17 letech hodně nadějnou vycházející hvězdou americké scény a poprvé dostane šanci v nejvyšší lize. Team Liquid se dále drží korejského jádra v čele s CoreJJ a Impactem.

Nejzajímavějším duelem sobotního večera bude odveta letního finále mezi NRG a Cloud9. Zatímco NRG změnili jen supporta z Ignara na Huhiho, Cloud9 vyměnili hned dva hráče. V roli midaře se objeví Jojopyun, dres C9 znovu oblékne také Vulcan.

Pro evropské fanoušky bude zajímavé sledovat také FlyQuest, kde najdeme Bwipa, Inspireda a celý tým trénuje Nukeduck.

Neděle

O den později by mohl zajímavou podívanou nabídnout souboj mezi TL a nováčky Shopify Rebellion, kteří odkoupili slot po TSM. Oba celky totiž vsázejí na řadu korejských hráčů.

LCS startuje vždy ve 21:00 a produkce by měla minimalizovat pauzy. Všechny duely se tak nejspíše stihnout odehrát do jedné hodiny v noci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama