Komentátoři budou číst Twitch chat, LCS představuje změny
i Zdroj: Marv Watson/Riot Games
eSport League of Legends Článek Komentátoři budou číst Twitch chat, LCS představuje změny

Komentátoři budou číst Twitch chat, LCS představuje změny

Reibl

Reibl

10. 1. 2024 17:11

LCS zažívá menší zemětřesení, naštěstí poslední změny jsou relativně pozitivní. Mark Zimmerman představil řadu novinek pro ligu.

Reklama

Americká liga má po Covidu velký problém s finančními náklady a zájmem diváků. Složení ligy se proto v uplynulých letech často měnilo a na podzim minulého roku dvě organizace odešly bez náhrady. LCS tak nabídne jen 8 týmů a stále Bo1 základní část, ostatní změny ale komunita vnímá pozitivně.

Mark Zimmerman, který byl vybrán jako komisař LCS, sdílel ve videu přiloženém níže několik zásadních změn. Pro začátek, LCS se jako jediná liga odehraje v základní části vždy na aktuálním patchi. Vzhledem k načasování patchů budou mít profesionální hráči jen pár dní na vyzkoušení změn v SoloQ. Proto jim bude vždy k dispozici turnajový server s PBE aktualizací, která je oproti hlavním serverům napřed.

Další podstatná změna se týká vysílání. Pauzy mezi hrami se zkrátí na polovinu a výběr šampionů bude předem nahraný. O reakci na picky ale naštěstí nepřijdete, divákům a komentátorům se výběr postav odhalí postupně. Zároveň se stále počítá s rozhovory a dalším obsahem s hráči.

Větší možnost zapojení dostanou diváci. LCS hodlá experimentovat s možností poslat přes Twitch chat zprávu komentátorům (za body získané při sledování), hlasovat o rozhovorech nebo koho sledovat na lince.

LCS stále zůstává ve formátu Bo1, tudíž nás budou čekat 4 zápasy v sobotu a v neděli večer. Pro evropské diváky jsou změny obecně pozitivní, první zápas začíná ve 21:00 a končí se lehce po půlnoci.

Vzhledem k menšímu počtu týmů bude sezóna kratší. Aby LCS neskončilo v půlce zimy, mezi 4. a 5. týdnem bude dvouhodinová pauza. Studio v té době využije produkce Valorant ligy VCT.

Komentátoři budou číst Twitch chat, LCS představuje změny
i Zdroj: Riot Games

Playoffs LCS bude pro 6 týmů, TOP 4 získají jistotu dvojité eliminace. Finále LCS se odehraje 31. března, zatím nebylo specifikováno kde.

Druhá americká liga se bude nově víc promovat. Vybrané zápasy naváží na každý hrací den LCS a uvidíme je na hlavním streamu.

Obecně jsou novinky okolo LCS přijímány velmi pozitivně a Zimmerman se netají, že je Riot ochotný naslouchat komunitě. Jarní split startuje 20. ledna od 21:00 zápasem 100 Thieves proti Team Liquid.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama