LCS se zmenší o dva týmy, Riot nabídl všem odchod z ligy
i Zdroj: Marv Watson/Riot Games
eSport League of Legends Článek LCS se zmenší o dva týmy, Riot nabídl všem odchod z ligy

LCS se zmenší o dva týmy, Riot nabídl všem odchod z ligy

Reibl

Reibl

21. 11. 2023 10:32

Americká liga prožívá krušné časy. V uplynulých měsících dvě organizace prodaly svoje místo v LCS a nyní Riot sdílel, že se dva celky rozhodly kompletně ligu opustit. Náhrada za ně není.

Reklama

Na přelomu jarní a letní části LCS jsme se rozloučili se CLG. Slavný americký tým odešel po letech trápení v lize. Majitelé předali slot NRG, kteří zachovali sestavu a vyhráli následující split. TSM na tom byli dlouhodobě obdobně špatně a po letním splitu rovněž prodali své místo ke prospěchu Shopify Rebellion.

Už déle se spekulovalo, že odchod zvažují také GoldenGuardians a Evil Geniuses. Nakonec se zprávy potvrdily a obě organizace se po vzájemné domluvě s Riotem loučí s LCS. Jejich místo příští rok nezaujme žádný tým. Liga tak bude mít místo 10 pouhých 8 týmů.

Riot při ukončení smlouvy s GG a EG nabídl i všem ostatním týmům možnost odchodu z LCS. Zbytek celků se rozhodl zůstat.

V nepříjemné situaci jsou hráči GoldenGuardians a Evil Geniuses. Topař Licorice zažil nejlepší sezónu za poslední roky, dostal se na MSI, avšak v příštím roce si tým nejspíše nenajde. Podobně na tom bude více hráčů z dvojice týmů.

Formát ligy se bude muset kvůli absenci dvou celků upravit. Riot zatím nezveřejnil podrobnosti. Většina hráčů a organizací vnímá snížení počtu týmů pozitivně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama