Představení účastníků MSI: Wildcard regiony
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

Honza Fremut

Honza Fremut

9. 5. 2022 18:00

Kdo bude reprezentovat Wildcard regiony na MSI?

Reklama

Po představení účastníků Mid Season Invitational z hlavních regionů Vám v tomto článku přinášíme představení týmů z více exotických destinací, tedy z takzvaných Wildcard Regionů. Velká část těchto týmů svým regionům dominuje po dlouhá léta a známe je alespoň z mezinárodních turnajů, u jednoho týmu se ovšem dočkáme jeho prvotního představení na mezinárodní scéně. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

DetonatioN FocusMe (Japonsko)

Začínáme se zástupci japonské LJL, kterými není nikdo jiný než známí DetonatioN FocusMe. DFM se ve své dlouholeté historii třikrát zúčastnili Worlds a dvakrát na MSI. Nejlepším historickým výsledkem byl postup do hlavní části Worlds v minulém roce. Co se týče jejich domovské ligy, jedná se zde o naprosto dominantní tým. Od roku 2016 se dokázali pokaždé dostat do finále, které osmkrát vyhráli a pětrkát skončili na druhém místě. 

DetonatioN FocusMe stejně jako ostatní přední japonské týmy využívají importu korejských hráčů a letos na jejich soupisce najdeme dokonce více korejských hráčů než japonských. Pravidla o importu ovšem nijak neporušují, jelikož jejich jungler Steal minulý rok získal japonskou residenci a počítá se tak jako domácí hráč. Japonské LJL v jarním splitu DFM absolutně dominovali, když se jim podařilo vyhrát základní část se skóre 19-2 a v play-off porazili ve finále Sengoku Gaming 3:2 na zápasy. Na MSI se Detonation FocusMe potkají ve skupině s T1, Saigon Buffalo a Teamem Aze, takže jejich šance na postup nejsou nikterak malé a možná se jim podaří urvat historický výsledek. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

Saigon Buffalo (Vietnam)

Pokračujeme s dalším Wildcard týmem ze skupiny A. Zastupovat vietnamskou VCS budou Saigon Buffalo. Ačkoliv play-off VCS vyhráli GAM Esports, kvůli nabitému programu způsobenému jejich reprezentací Vietnamu na Hrách Jihovýchodní Asie, byla účast na MSI přisouzena druhému týmu v play-off. Samotné Saigon Buffalo uvidíme na mezinárodním turnaji poprvé, ale jejich předchůdce Phong Vũ Buffalo již známe z Worlds 2018 případně MSI 2019, kde se probojovali play-in částí a skončili šestí ve skupině. 

Saigon Buffalo se mohou pyšnit mladou a nadějnou soupiskou, nejstarším hráčem je toplaner Hasmed, kterému je čerstvě dvacet. Zajímavostí také je, že pro všechny hráče je Saigon Buffalo jejich první pořádnou štací na poli vietnamské VCS a jakýkoliv úspěch na mezinárodní scéně by pro ně znamenal o to víc. Zajímavé bude sledovat junglera BeanJe, který je vietnamskými fanoušky označován za nového Leviho. Podobnost vidí především v agresivní early game, kdy až drze vyhledává možnosti získat jakýkoliv kill a svému týmu ve většině zápasů zajistil first blood. Otázkou zůstává, jak se bude dařit midlanerovi Froggymu, který měl problémy na lince již v domácí lize a konkurence na MSI bude pochopitelně mnohem větší. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

Team Aze (Latinská Amerika)

Přehlídku Wildcard týmů skupiny A zakončíme Teamem Aze z Latinské Ameriky. Mexický tým bez jediného Mexičana na soupisce skončil v základní části druhý se skóre 9-5 a rozhodně nevstupoval do vyřazovací části jako adept na vítězství a možnost účastnit se MSI. Favoritem nebyl nikdo jiný než známí Rainbow7, jejichž bilance byla 13-1. Rainbow7 ovšem prošli v play-off herní krizí, kdy měli probém přizpůsobit se metě, zatímco Team Aze našel pro vyřazovací boje ideální rozpoložení a došel až do finále, ve kterém porazil Estral Esports 3:2 na zápasy. 

Team Aze představuje zajímavou směsici hráčů. Na jeijch soupisce najdeme dva Korejce – Lonelyho a 5kida, kteří mají zkušenosti také z korejské LCK v barvách Sandboxu, respektive KT Rolster. Roli lesapána zastává Dimitry z Dominikánské republiky, midlanerem není nikdo jiný než Chilan Aloned a supportem je Straight z Ekvádoru. Dá se očekávat, že tým bude hrát kolem botlane a midu, velký champion pool Lonelyho ovšem týmů nabízí také možnost hrát kolem herní části mapy, a proto jsou Aze pro své soupeře často v pickban fázi velmi nečitelní. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

PSG Talon (Taiwan)

Trojici Wildcard týmů ze skupiny B rozsekneme představením PSG Talon. Tento zástupce Taiwanu se již dvakrát objevil na Worlds a v minulém roce také na MSI, kde došel až do semifinále. Ve skupině se PSG postaví čínským zástupcům RNG, se kterými na minulém MSI padli a my se tak můžeme těšit na napínavou odvetu. PSG se dlouhodobě pyšní velmi stabilní soupiskou, jádro týmu složené z toplanera Hanabiho a botlane Unified-Kaiwing jsou s týmem již od první mezinárodní účastni na Worlds 2020. 

Novými přírůstky pro letošní ročník se stala dvojice, která přišla z korejských NS Red Force – jungler Juhan a midlaner Bay. PSG Talon letošnímu ročníku PCS určovali tempo, základní částí prošli s bilancí 16-2 a ve finále play-off porazili CTBC Flying Oyster poměrem 3:2 a na MSI budou chtít ukázat to nejlepší, co v sobě mají. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

RED Canids (Brazílie)

Z dálného Taiwanu se přesuneme na druhou stranu planety, jelikož nebudeme představovat nikoho jiného než brazilské RED Canids. Známá brazilská organizace se světu ukázala již na MSI 2017, kdy ovšem nepředvedla nikterak silné výkony a skončila  již v play-in části. Naposledy jsme tyto borce mohli vidět na Worlds 2021 kde rovněž ztroskotali již v play-inu.

V nijak změněné sestavě se pustili do letošního splitu a ačkoliv zakončili základní část až na třetím místě, v play-off se dokázali vzchopit a ve finále porazili paiN Gaming 3:2 na zápasy a my se na ně tak můžeme znovu těšit na MSI. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

Istanbul Wildcats (Turecko)

Nejblizším Wildcard regionem je pro evropské fanoušky turecká TCL, která dokonce vychovala několik nynějších evropských superstar. Zástupcem TCL budou na MSI Istanbul Wildcats, pro které se bude jednat o druhou účast na tomto turnaji. Od minulého roku se sestava nezměnila, turečtí fanoušci ovšem doufají, že se zlepší alespoň herní přednes, jelikož na minulých MSI si Wildcats připsali skóre 1-5 a s ostudou se z Islandu vraceli domů. 

Největším lákladem pro fanoušky bude pochopitelně ADC HolyPhoenix, který si v základní připsal z celé ligy nejvíce MVP ocenění a měl velký podíl na tom, že Istanbul Wildcats vyhráli základní část se skóre 14-4 a play-off prošli bez ztráty jediné hry. Turečtí analytici se shodují, že se tentokrát jedná o jeden z nejdominantnějších týmů, které region vysílá, otázkou ovšem stále zůstává, jestli to bude v porovnání s konkurencí stačit. 


Představení účastníků MSI: Wildcard regiony

ORDER (Austrálie)

Posledními zástupci, které si představíme, jsou Australší ORDER. Pro tuto partu protinožců se bude jednat o první účast na mezinárodním turnaji, ačkoliv v Australské nejvyšší soutěží hrají již od roku 2018. Nejzkušenějším hráčem této pětice je jednoznačně toplaner BioPanther, který si již v roce 2018 vyzkoušel hrát na Worlds v barvách Dire Wolves a v minulém roce se objevil na MSI s Pentanet.GG. 

Zbytek soupisky tvoří také Australané s výjimkou supporta Corporala, který je z Japonska. Výkony ORDERu v základní části nebyly nikterak uchvacující, ba naopak vůbec nenaznačovali, že by zrovna tato pětice měla být tím nejlepším, co může Austrálie nabídnout. ORDER skončili v základní části na čtvrtém místě se skóre 11-10  a celé play-off museli projít Lower Bracketem. O to překvapující je, že se jim povedlo v play-off vyhrát tři bo5 série poměrem 3:0 a až ve finále proti Chiefs Esports Club vyhráli 3:2 na zápasy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama