Oficiální změny pro supporty
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Oficiální změny pro supporty

Oficiální změny pro supporty

derk

derk

27. 10. 2013 05:30

Podívejte se na konkrétní změny přímo od Riotu, které ze supportů udělají mnohem silnější a důležitější roli.

Reklama
Oficiální změny pro supporty

Nedávno jsme vás informovali o velkých změnách , které v předsezóně nastanou. Před dvěma dny Riot vydal konkrétní úpravy systému wardek a vize a teď tu máme konkrétní změny supportů. Takže hurrá na to - pro supporty máme opravdu skvělé zprávy! Jak jsou na tom supporti dnes? Support je zcela jistě velmi důležitou úlohou, ať už v solo queue anebo na světové kompetitivní scéně. Dobře zahraný support může vyhrát nejen bot linku, ale také velkým dílem přispět k vítězství celého týmu. Přesto jde o pro mnoho lidí "podřadnou" roli. Naprostá většina hráčů se na supporta dívá jako na panáka, která stojí na lajně v křoví, má zakázáno učinit jakýkoliv rychlý pohyb směrem k minionům a jeho milovaný marksman mu spíše než "děkuji, že jsi mě zachránil" píše "vezmeš mi jednoho creepa a jdu afk". Také v lobby před začátkem hry se málokdy najde někdo, kdo by napsal "support or troll", tak jak jsme tomu zvyklí například u midu.

Supporti se v dnešní době dají označit následovně:1)

Hráč, který nechává všechny creepy svému partnerovi na lince.

2)

Hráč, který je "povinen" wardovat celou mapu.

3)

Hráč, který má mnohdy na konci hry pouze jeden či dva předměty.

4)

Hráč, který končí s nejmenším počtem získaných goldů.

5)

Hráč, který může za všechno, co se pokazí.

Není divu, že hráči nemají velkou motivaci hrát právě tuto roli. Známým faktem je i to, že dobrý support je ochoten obětovat pro dobro týmu víceméně vše - ať už jsou to goldy, které putují do nákupu wardek či oraclu anebo vlastní život za záchranu spoluhráče. Přestože existuje řada hráčů, kteří supporty hrají, Riot chce zcela jistě toho číslo zvětšit a proto se rozhodl důkladně změnit systém hraní supporta, získávání zkušenosti a goldů. Co se bude měnit? Riot se nechal slyšet, že chce dostat supporty na úroveň ostatních rolí. Chce, aby supporti drželi stejné tempo s ostatními jak ve zkušenostech, tak v goldech a tím samozřejmě i kupováním větších předmětů.

Podívejte se, co jsou hlavní změny, které k tomu dopomohou:1)

Větší zisk zkušenosti pro hráče, kteří nelasthitují.

2)

Bonusové zkušenosti pro hráče, kteří jsou "pozadu" oproti spoluhráčům na lajně.

3)

Limit na počet wardek u jednoho hráče.

4)

Masteries, které dávají bonusové goldy hráčům na double lajně.

5)

Vylepšení současných GP10 předmětů.

6)

Lepší peněžní ohodnocení za assisty.

Pojďme se i podívat na konkrétní změny u jednotlivých předmětů a také přidání několika nových.

Philosopher's Stone

Tento předmět nyní dává goldy každých deset sekund a pokud je poblíž vás hráč, který zabíjí miniony, získáváte za něj určité procento goldů.

Executioner's Emblem

Tento předmět zabije miniona s méně než 200 životy a dá goldy jak vám, tak vašemu parťákovi na lajně - vašemu kolegovi dá ještě více, než kdyby jej zabil sám. Cooldown 30 sec.

Spellthief's Blade

Tento předmět vám dává goldy za útoky a kouzla použité na nepřátelského šampiona. Cooldown 10 sec na jeden cíl.

A ještě tu máme sneakpeak na jeden z nových předmětů, který se brzy objeví na PBE a ve hře a bude určen čistě supportům.

Martyr's Call

+300 health

+10 health regen per 5

Unique Active: Sebere vám 20% současných životů a udělá na přátelském cíli štít, který je roven hodnotě 10% vašich maximálních životů.

Oficiální změny pro supporty

Jak se změní styl hry supportů?

již podle změn je jasné, že každý support bude mít daleko více možností, jak získat zkušenosti, goldy a jaké předměty kupovat. Efektivně zahraný support si bude moci na lajně vydělat mnohdy až stejně goldů jako marksman anebo jiná lajna. Pasivní supporti, kteří nepoužívají své možnosti budou stále pozadu oproti těm, kteří ví jak na to.

Objevují se obavy, že v momentě, kdy má support stejně goldů a zkušeností jako ostatní a navíc může použít pouze tři wardy, začnou se na postu supporta hrát zcela jiné postavy (např. fighteři, tanci, magové). Riot tyto obavy vyvrátil a uvedl, že čisté support picky budou mít stále jistou výhodu - v přínosu pro svůj tým. Riot se také nechal slyšet, že "pravým supportům" (Janna, Sona, Nami, Soraka, Lulu, Taric, atd.) se v současné době dívají na jejich kity a snaží se je uzpůsobit novému stylu hry. Každý z těchto supportů by měl benefitovat buď z Ability Power anebo Cooldown Reduction a být prospěšný pro tým tím více, čím lepší staty bude mít (Janna bude dávat více AD, Nami bude dávat větší movement speed pasivkou, atd.).

Jak se vám změny líbí?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama