Extra League of Legends Článek League of Legends už spustíte i ve virtuální realitě na Apple Vision Pro

League of Legends už spustíte i ve virtuální realitě na Apple Vision Pro

Reibl

Reibl

7. 2. 2024 14:50

Virtuální realita a kompetitivní tituly nejdou moc k sobě. Přesto se po vydání brýlí Apple Vision Pro rozšířilo několik videí, kde uživatelé lolko hrají. A kupodivu to funguje dobře.

Reklama

Apple Vision Pro jsou nové brýle pro virtuální a rozšířenou realitu. Podobných brýlí už tu za roky bylo hodně a pokusy o serióznější hraní většinou ztroskotaly. U titulů jako je Valorant, Counter-Strike nebo právě League of Legends potřebujete mít přehled o mapě, detailech jako jsou schopnosti v okolí a také minimální prodlevu. Podle zkušeností prvních uživatelé Apple Vision Pro je lolko na tomto headsetu celkem hratelné, pokud si vystačíte třeba s ARAMem.

Uživatel na redditu píše, že hru rozjel díky propojení skrze celkem nevýkonný Macbook Air M1 z roku 2020. Hra tedy běží na klasickém notebooku a obraz se přenáší přímo do brýlí. Podobným principem lze hrát i na Windows a třeba brýlích od společnosti Meta, pokud je zapojíte do počítače.

Kde Vision Pro vyniká je rozlišení, které podle zkušeností uživatele s přezdívkou WaitingRoomSynthesis více než postačuje na hraní. Právě nedostatečná ostrost představuje u jiných modelů slabinu. I na monitoru jsou některé schopnosti postav těžko vidět a reagovat na ně musíte prakticky okamžitě. Oproti klasickému monitoru si virtuální úhlopříčku můžete libovolně měnit.

Právě doba odezvy ještě není ideální. Hrát můžete pomocí myši a klávesnice, stejně jako na počítači. Prodlevu uživatel na redditu popsal jako když hrajete s příslušenstvím připojeným přes bluetooth. Jde o kompromis, který poznáte, ale hrát se s tím stále dá.

Ve videu v úvodu článku si youtuber daveloping troufnul zapnul klasický ARAM, rovněž přes Macbook. Hra běžela na 60 FPS, přičemž brýle zvládnou i o trochu vyšší obnovovací frekvenci.

Zajímavější alternativou by mohlo být hraní Teamfight Tactics nebo Legends of Runeterra. Tyto hry nevyžadují precizní ovládání a například 3D pohled na herní desku v TFT by mohl být velmi zajímavý.

Oproti třeba Meta Quest nejsou Vision Pro brýlemi zaměřenými na hraní. Jde spíše o nástroj pro produktivitu a specifické účely. O tom svědčí i cena přes 80 tisíc korun.

League of Legends pro konzole

Plánuje vůbec Riot vydat League of Legends pro virtuální realitu? Odpověď je asi ne, avšak pro konzolové hráče máme trochu lepší zprávy. V roce 2019 se herní studio zmínilo, že mobilní verze Wild Rift postupně obdrží také port na konzole. To by znamenalo předělání ovládání na gamepad a zde už se nějaké základní verzi pro VR celkem blížíme.

Riot představil obrovské množství novinek v League of Legends
i Zdroj: Tryhard.cz

Riot představil obrovské množství novinek v League of Legends

Neuvěřitelné množství novinek jsme se dozvěděli během výročního streamu Riotu.

16. 10. 2019 03:30

Na další informace okolo konzolové verze her čekáme už skoro pět let. Riot občas sem tam zveřejní nabídku práce, ale více informací studio zatím nezveřejnilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama