Kompletní změna Ranked systému v LoL
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Kompletní změna Ranked systému v LoL

Kompletní změna Ranked systému v LoL

David Růžička

David Růžička

16. 1. 2013 10:19

V sezóně 3 Riot připravuje dramatické změny systému hraní ranked her a rozdělování sezóních odměn!

Reklama

Klíčem bude nový systém lig, který nabídne hráčům větší výzvu v rámci kompetetivního hraní a větší pocit progresu pro začátečníky.

Více informací o tom, jak tento systém bude fungovat naleznete v následující infografice

:

Výhrou v ranked hrách člověk získává Ligové Body, které mu pomůžou pohnout se v rankingu v rámci jeho ligy. Jakmile nasbírá dostatek bodů, bude mít možnost se probojovat do další divize, případně když se mu opravdu zadaří až do dalšího tieru (bronz > silver např.). Každý takovýto triumf přináší nové výzvy a těžší oponenty. Navíc odměny na konci sezony se rozdají v závislosti na vašem umístění v různých tierech. Navíc nejlepší 5v5 premade týmy, které se dostanou do nového nejvyššího tieru – „Challenger“, který bude nad Diamantem, budou mít možnost stát se Pro týmy (sponzorované Riotem).

Riot se těší na začátek nové éry kompetetivního hraní v League of Legends a slibuje si větší motivaci hrát ranked hry jak pro jednotlivé hráče, tak pro týmy. Za sebe jen můžu říct, že tento systém jako by z oka vypadl tomu, který je integrovaný ve Starcraftu II. A jsem upřímně velice zvědavý, jak bude fungovat v LoL.

FAQ (Často kladené dotazy)

Proč vytváříme nový ligový systém?

Přecházíme na nový ligový systém z několika důvodů. Zaprvé, současný jeden obrovský žebříček se všemi ranked hráči nenabízí dostatečnou motivaci k postupu výše. Pokud jste v rámci žebříčku na 290 000 pozici a vidíte před sebou dalších 289 999 oponentů, celý proces postupu nahoru může být demotivující. Nové tiery a divize představují dosažitelné krátkodobé cíle blíže skillu jednotlivých hráčů, takže i s mírným zlepšením přichází nová odměna. Výsledkem tedy bude soutěžení s menším počtem hráčů v rámci tohoto unikátního žebříčku, který se změní vždy s postupem na vyšší nebo nižší úroveň.

Co se stane, když prohraju ranked hru v Ligovém systému?

Prohra v ligovém systému bude znamenat ztrátu několika z vašich Ligových bodů. Pokud jste na dně své současné divize, znamená to propad do divize předchozí. Jakmile se ale dostanete na skill tier (patrně gold / silver etc.), nemůžete už spadnout do nižšího tieru. To se může stát pouze ve chvíli, kdy budete dlouhodobě neaktivní.

Pozn. TH:

Vypadá to, že Riot právě představil tu největší motivaci pro Elo Boosting. Nemožnost se propadnout v rámci tierů je hodně zvláštním rozhodnutím.Jakmile jsem umístěn do ligy, co se stane s mým Elo ratingem?

Náš systém matchmakingu stále využívá Elo rating k odhadu vašeho skill levelu, ale tento „rating“ už nadále není viditelný a nemá žádný vliv na postavení v žebříčku či odměny z konce sezony. Postavení v lize nově závisí na vašem tieru, divizi a počtu Ligových bodů, nikoli na Elo ratingu.

Jak moje ranked Elo ovlivní mé umístění v rámci Ligy?

Pokud jste hráli alespoň pět premade ranked her nebo alespoň 10 solo/duo her v předsezóně, kombinace vašeho současného a top Elo ratingu rozhodne o tom do kterého tieru v rámci ligy se dostanete.

Jak budu umístěn do ligy, pokud jsem v předsezóně nehrál žádné ranked hry?

Pokud jste nehráli žádné ranked hry v předsezóně, musíte nejdříve splnit sérii umisťovacích zápasů před tím, než vám bude přiřazena liga. To jak se vám povede ovlivní tier ligy do které se umístíte (10 z 10 patrně diamant / challenger, 0/10 a šup do bronzu).

Budu hrát pouze proti oponentům z mé ligy?

Ne. Automatický matchmaking není ovlivňen vaší ligou a budete stále hrát proti všem oponentům podobného skill levelu v rámci League of Legends komunity (Elo). Vaše liga slouží pouze ke sledování vašeho progressu proti určitému vzorku hráčů podobného skillu, nikoli k tomu, abyste hráli jen s nimi.

Co když chci vidět jak jsem na tom oproti svým přátelům?

Tento ligový systém se vás vždy pokusí přiřadit do ligy se summonery z vašeho friendlistu, pokuď jsou v odpovídajícím skillovém tieru jako vy. Pokud se chcete srovnávat s kamarádem z jiné ligy, stačí porovnat váš tier, divizi a počet ligových bodů. Tak poznáte kdo z vás je blíže vrcholu.

Musím chodit duo queue se summonery z mé Ligy?

Ne. V solo/duo queue se stále můžete hlásit do hry s jakýmkoliv parťákem, nezáleží na jeho tieru, divizi ani lize v které je umístěný.

Budu mít šanci stát se pro hráčem, pokud se dostanu na top v 3v3 nebo solo/duo tieru?

I když zde není žádný plán pro Championship Series v 3v3 nebo solo/duo queue, dostat se na vrchol vám umožní poznat další Challengery, což jsou ti nejlepší hráči, se kterými se můžete připravit na 5v5 premade kvalifikace k získání pro statutu.

Můžeme dostat příklad toho jak ligový systém funguje?

Jasně. Představme si, že máme hypotetického hráče jménem Steve.

Steve dohraje své umisťovací zápasy a vstoupí do divize tři, stříbrného tieru. Poté je umístěn do ligy s dalšími 250 stříbrnými hráči. V závislosti na jejich skillu jsou tito hráči rozděleni do pěti stříbrných divizí, takže Stevova liga obsahuje zhruba 50 hráčů z každé divize. Ve chvíli kdy Steve získá 100 Ligových bodů tím, že vyhrává ranked hry, bude mít šanci zahrát si „Division Series“ která ho může posunout výše. Pokud už je v první divizi, bude mít šanci si zahrát „Promotion Series“ která, v případě, že bude úspěšný, ho posune do nové ligy v novém Zlatém tieru.

Zdroj: 

http://eune.leagueoflegends.com/news/new-league-system-coming-soon-ranked
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama