Co jste možná nevěděli?
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Co jste možná nevěděli?

Co jste možná nevěděli?

derk

derk

30. 12. 2013 13:00

Je zde spousta věcí, které si v League of Legends můžeme užívat. A hraní zápasů není všechno.

Reklama

Jako ve skoro každé hře, je zde spousta zábavných malých faktů, které je možno prozkoumat. A my se s vámi podělíme o pár, o kterých jste možná nevěděli!

UPDATE:

Kvůli velké popularitě celé série jsme se rozhodli zveřejnit i první, již více než rok starý článek, který nejspíš naprosté většině našich čtenářů utekl. Do spodní části každého článku ze série "Co jste možná nevěděli" jsme také přidali odkazy na všechny ostatní články. Takže přejeme příjemnou zábavu při prozkoumávání tajemného světa Runeterry a všeho s ním spojeným. 

Clash of Fates

Někteří z vás si možná ještě toto spojení (které v češtině znamená něco jako "Střet osudů") pamatují. Práce na League of Legends započaly v roce 2006. V říjnu roku 2008 se vývojáři poprvé nechali slyšet, že podobná hra vychází. Samotná hra spatřila světlo světa až rok po oznámení, tedy v říjnu roku 2009. Nejdříve se měla jmenovat League of Legends: Clash of Fates, z názvu ale bylo upuštěno a přídavek se odstranil. I přesto, že vývojáři pracovali tři roky s tímto názvem. Po vydání bylo ve hře 40 šampionů. Prvních šest vytvořených potom bylo: Annie, Lee Sin, Singed, Sion, Sivir a Twisted Fate. 

{youtube} http://www.youtube.com/watch?v=RprbAMOPsH0 {/youtube}

Lee Sin - Slepý Mnich
Co jste možná nevěděli?

Přestože patřil Lee k první šestici šampionů, kteří byli kdy vytvoření, trvalo mu rok a půl, než se do hry dostal. Vývojáři totiž jeho koncept odložili stranou (podobně jako několik dalších šampionů, o kterých si řekneme později - můžete znát třeba Urfa). Po několika měsících se začalo mluvit o jeho uvedení do hry, díky podpoře hráčů na oficiálních fórech. Lee se dostal do hry na apríla roku 2011, čehož Riot samozřejmě využil k tvorbě tohoto vtipného šampion spotlightu . A vzhledem k tomu, že jde o jednoho z nejzábavnějších a nejhranějších šampionů, buďme rádi, že si Riot dal na čas. Třeba by byl Lee úplně jiný, kdyby vyšel již na začátku.

Dalších pár zajímavostí o této postavě - Lee Sin v podstatě znamená "poslouchat", což k němu sedí přesně. Několik věcí z jeho lore (například sebezapálení) je referencí na reálného mnicha Thich Quang Duc, který se veřejně zapálil na protest proti persekuci Buddhismu v Jižním Vietnamu.

Miss Fortune

Pokud jste si četli lore tohoto šampiona, zjistili jste, že její pravé jméno je Sarah Fortune. Riot se ale rozhodl použít chytré spojení slov Miss Fortune, které se vyslovuje jako "misfortune", což český znamená neštěstí nebo smůlu. Přesto, že její pravé jméno mělo zcela opačný význam. Riot si s názvem tohoto šampiona pohrál právě proto, protože podle starého námořnického mýtu ženy na moři znamenaly neštěstí celé posádky.

Rammus - Okay

Rammuse znáte asi jako velmi klidného pásovce, která občas zabrouká svojí legendární hlášku "Okay" a potom rychlostí over 9000 odjede pryč. Nicméně zajímé je to, že v anglickém klientovi nemá Rammus žádný vtip ani "taunt". Jako jediná postava. Ještě zajímavější je to, že v jiných klientech (francouzský, německý, polský, ...) má celou řadu hlášek a dialogů, které se dají různými způsoby aktivovat.

Ninjové

League of Legends má vlastní řád ninjů, zvaný Kinkou. Dlouhou dobu jsme mohli ve hře vidět tři ninjy - Shena, velitele celého řádu a potom dva další řadové členy - Akali a Kennena. Všichni tito šampioni mají ve hře buff, který zní "This unit is a flippin' Ninja!". A pokud jsou v týmu dva nebo tři ninjové, maji o všichni o jeden nebo dva životy méně. Nedávno se do hry přidal další ninja - Zed, the Master of Shadow. Riot se nechal slyšet, že je Zed Shenův největší rival a zároveň zakladatel řádu Kinkou. Tak uvidíme, jak to bude dál, třeba na sebe pár dalších ninjů nenechá dlouho čekat.

Karthus - v Číně bez kostí

Karthus je nám důvěrně známý díky jeho vzezření připomínající smrt a také jeho ultimě, která smrt mnohdy přináší. Jeho splash art je ale v Číně zakázán, stejně jako řada dalších věcí z jiných her, které mohou být děsivé či kulturně nepřijatelné. V Číně tedy místo klasického Karthusova obličeje najdeme zcela nový, přepracovaný splash art. A nevím jestli to jsem jen já, ale nepřipomíná vám trochu ranged miniona?

Nunu, the Yeti Rider

V dnešní době již nejspíše mnoho lidí ví, ještě před pár měsíci ale v myslích lidí byl Nunu yeti a nikoliv malá postava, která na něm sedí a řídí ho. Uveďme to tedy na pravou míru. Nunu je jezdec, yeti se jmenuje Willump. Mimochodem Nunu je také jméno psa jednoho z vývojářů v Riot Games, a prý tak občas říká i manželce.

Podívejte se i na ostatní články z této série:Co jste možná nevěděli? - zajímavosti šampionů a z vývoje League of LegendsCo jste možná nevěděli? 2. - postavy, které se do hry nikdy nedostalyCo jste možná nevěděli? 3. - inspirace pro tance jednotlivých postavCo jste možná nevěděli? 4. - reference jednotlivých skinů - superhrdinové, prohlížeče a dalšíCo jste možná nevěděli - Howling Abyss - tajemství a skrytá funkčnost oblíbené ARAM mapyCo jste možná nevěděli? 6. - anagramy v League of Legends a zajímavosti šampionůCo jste možná nevěděli? Runeterra - historie a geografie světa, ve kterém se League of Legends nacházíCo jste možná nevěděli? Bilgewater - vše o městském státu Bilgewater, od šampionů až po typy rumů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama