[Zlomové momenty hry #29]: Krepův příběh
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Zlomové momenty hry #29]: Krepův příběh

[Zlomové momenty hry #29]: Krepův příběh

Reibl

Reibl

13. 2. 2019 19:00

Uznávaný support, komentátor a nyní manažer lol sekce G2 Esports.

Reklama

Kompetitivní scéna je plná oblíbených hráčů a komentátorů. Někteří zůstávají již od samého začátku. Mezi ně můžeme počítat například Phreaka, komentátora LCS. Určité osobnosti přišly až při startu jednotlivých lig. Známým příkladem je Sjokz. Pak zde máme komentátory a uvaděče, křeří změní pozici a z kamery postupně zmizí. Dokonalým příkladem je nedávný odchod Jatta do vývojářského týmu. Konečně se pak dostáváme k lidem, kteří odejít nechtěli, ovšem museli. Nechvalně známým příkladem je Krepo.

Kdo je Krepo?

Jeden z nejoblíbenějších komentátorů začínal jako support v týmu CLG.EU společně s hvězdami jako Froggen, Wickd, Snoopeh a Yellowpete. Krepo se proslavil svými výkony za Threshe, Leonu a Blitzcranka. Později přišlo v platnost pravidlo o nemožnosti vlastnění dvou týmů v ligách pod Riotem, a tak se tým CLG.EU přesunul pod správu Evil Geniuses. Po neúspěšné třetí sezóně, kdy týmu jen těsně utekla účast na Worlds, změnili EG působiště a přesunuli se do Ameriky. Ale ani tam se Krepovi moc nedařilo. S tehdejším nováčkem Pobelterem odehrál jeden rok a poté zamířil zpět do Evropy ke Froggenovi, když nahradil supporta Nypha v týmu Elements. Po jarním splitu v roce 2015 se Krepo rozhodl kariéru směřovat jinam. Začal komentovat zápasy.

Okamžitě po začátku komentátorské kariéry si získal další fanoušky. Jeho hlas se stal jedním z poznávacích znamení EU LCS. O rok později byl pozván do Číny, kde se odehrával jeden z největších mezinárodních turnají. Mid Season Invitational sliboval výbornou podívanou. Krepo u toho nesměl chybět.

Zmizení ze scény

Právě v průběhu MSI 2017 si diváci mohli povšimnout jedné zvláštnosti. Krepo ze dne na den zmizel. Po jeho stopách ve vysílání se slehla zem. Nikdo o něm před kamerou nemluvil a jeho sociální sítě byly mrtvé. Samotný Krepo naštěstí nebyl. Na veřejnost se brzo dostala informace o uniklých intimních fotkách známého komentátora. Komunita věděla, že Krepo se před kamerou jen tak neobjeví.

[Zlomové momenty hry #29]: Krepův příběh

O pár měsíců později se na Twitteru objevil zajímavý status. Krepo v něm popisoval život mimo komentátorksý post a to, jak nechce úplně ze scény zmizet.

Pomalý návrat mimo pohled kamer

Po trénování evropského týmu Splyce se Krepo vrátil jako náhradník pod přezdívkou Boris. Vidět jsme ho mohli dokonce v několika zápasech, když si zahrál v dresu Schalke 04 pár her při začátku jarního splitu EU LCS v minulém roce. Zde působil dále jako náhradník. Nedávno však oznámil, že se stává generálním manažerem lol sekce u týmu G2 Esports.

Kauza okolo Krepa byla v dané době hodně tabu, alespoň co se týče internetových diskuzí (např. Reddit). Diskuzní vlákna byla plná smazaných komentářů a všeobecně se předpokládalo, že se oblíbený komentátor jen tak nevrátí. Opak se stal pravdou. Dnes je Boris ve vedení úspěšného týmu, který dominuje v LEC. A fanoušci? Velká většina mu přeje úspěch a někteří stále doufají, že uslyší svého oblíbeného komentátora přímo při kompetitivní hře.

Aféra nakonec v klidu vychladla a ukázalo se, že lolkařská komunita dokáže životní přešlapy odpouštět. Proto si celý tento příběh zaslouží zmínku ve zlomových momentech.


Věděli jste, že...?

  • Původně hrál Krepo mid, oblíbil si hlavně Anivii.
  • Byl jedním z prvních na kompetitivní scéně, kteří stavěli na Zyru full AP build.
  • Krepo si zahrál v NA LCS za Evil Geniuses. V týmu v té době byl například Pobelter.
  • Jeho jméno vzniklo bouchnutím do klávesnice.
  • Ve starém systému EU LCS si jednu hru, ve které o nic nešlo, zahrál na midu, když se prohodil s Froggenem. Překvapivě právě Froggenovi “ukradl” v dané hře Anivii a nechal ho hrát Blitzcranka.
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama