Záměrné afkování a "inting" se začne trestat
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Záměrné afkování a "inting" se začne trestat

Záměrné afkování a "inting" se začne trestat

Reibl

Reibl

10. 6. 2020 16:00

Riot má plán, jak zjistit, kdo záměrně kazí hru.

Reklama

Před nedávnem se Riot rozpovídal o plánech ohledně trestání hráčů za trollování her a psaní ošklivých věcí. O první nástřel plánů se podělil před měsícem Meddler a my vám je shrnuli ve starším článku.

Meddler plánoval vylepšit zpětnou vazbu z reportů. Dále nastínil brzký příchod možnosti reportovat a mutovat hráče při výběru postav a uvedl veřejnost do problematiky ohledně banování interů a trollů. Na danou problematiku později navázal oficiální /dev blog. Meddler teď na vše navazuje a přichází s novými informacemi.

Častější hlášení o reportech

Na většinu serverů byl přidán upravený algoritmus, který vám dává častěji zpětnou vazbu, pokud někoho reportujete. Pokud daná osoba obdrží ban v některé z následujících her, z jakéhokoliv důvodu, zobrazí se vám oznámení. Více banů se rozdávat nebude, ovšem zpětná vazba by měla být lepší. Následující graf popisuje množství oznámení o banech před a po úpravě.

Záměrné afkování a "inting" se začne trestat

Reportování ve výběru postav přijde s patchem 10.14 (možná až v 10.15). Mutování přibližně ve stejnou dobu.

Na banech za int a afk se pracuje

Nedávno Riot formou dotazníků shromažďoval zpětnou vazbu od hráčů. Společnost se ptala především na chování spoluhráčů a vzniklou frustraci. Výsledky vypadají následovně.

Záměrné afkování a "inting" se začne trestat

Výsledky se shodují s odezvou na sociálních sítích a Riot si je jistý na co se zaměřit. Záměrné umírání a afkování jsou zjevným problémem. Herní studio tedy plánuje vymezit na řešení těchto problémů více prostředků.

Zároveň se dočkáme detekce hráčů, kteří úmyslně prohrávají hru, či afkují. Analyzovat se bude více her a jejich souvislost. Afkování se aktuálně trestá jen leave buster metodou. Dočkáme se i jiných trestů, například dočasných banů za afk.

Konečně, vylepší se i algoritmus, který odhaluje intery a afkery. Ten byl do teď celkem jednoduchý a nebral v potaz více proměnných. Například pokud se hráč odpojí hned po nevydařeném surrender hlasování, systém si toho všimne. Podobně, pokud do chatu hráč oznámí, že jde intit, nebo afkovat a stane se tomu, obdrží častěji trest, ačkoliv se tomu tak stane třeba jen v jediné hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama