Reportovat a mutovat půjde už ve výběru postav, inteři se začnou více banovat
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Reportovat a mutovat půjde už ve výběru postav, inteři se začnou více banovat

Reportovat a mutovat půjde už ve výběru postav, inteři se začnou více banovat

Reibl

Reibl

8. 5. 2020 14:00

Oznámení o zabanovaném hráči uvidíte mnohem častěji.

Reklama

Vývojář Riotu s přezdívkou Meddler se nedávno podělil o zajímavé novinky ohledně lepšího trestání hráčů, kteří kazí zážitek ze hry. Brzy se setkáme s častějšími hláškami o zabanovaných hráčích a do klienta přibyde možnost reportu v champion selectu. Riot má i dlouhodobé plány, jak zatočit s trolly.

Novinky jsou rozděleny dle času a některých se dočkáme v řádu týdnů.

Nyní – vylepšení zpětné vazby z reportů

První novinka se právě teď nasazuje na NA serveru a počítá se s rozšířením v následujících týdnech. Řeč je o zpětné vazbě z reportů.

Reportovat a mutovat půjde už ve výběru postav, inteři se začnou více banovat

Do teď vám tato hláška vyskočila pouze v případě, že hráč byl potrestán okamžitě po vašem reportu a zároveň pokud byl trest udělen ve vámi zvolené kategorii. Systém ovšem kouká na více her nahlášeného člověka a načítá různé reporty z minulých her. Mohlo se tak stát, že problematický hráč byl potrestán přímo po vašem reportu, ale kvůli jiné hře.

Nově obdržíte notifikaci pokaždé, když vámi nahlášený hráč byl potrestán v jakékoliv kategorii, a i v několika následujících hrách. Hlášku tak uvidíte mnohem častěji.

Brzy – Reportování a mutování při výběru postav

Riot vidí problém i v oblasti výběru postav. Občas zde narazíte na lidi, kteří prostě nespolupracují. V polovině letošního roku tak má přijít možnost reportovat tyto problematické jedince ještě před samotnou hrou.

Ze začátku plánuje Riot data z těchto reportů pouze shromažďovat. Později se dočkáme i trestů.

Později – Rychlejší detekce hráčů, kteří chtějí prohrát

Vývojáři tuto skupinku pojmenovávají jako hráče, kteří se pokouší prohrát. V komunitě se spíše prosadilo slovo “inter”. Původně byli v Riotu s touto skupinou opatrní. Někdy je totiž těžké plně automaticky rozeznat dlouhodobě problematické lidi od hráčů, kteří mají prostě jen špatný den.

Otázkou totiž zůstává, kdy je tento ban v oprávněný a kdy ne. Systém se v tomhle může snadno splést. V Riotu si tedy interně kladou otázky, jako zda je v pořádku zabanovat 1 z 20 lidí omylem, protože ho banovací systém vyhodnotil jako “intera”, ačkoliv se snažil?

Manuální detekce bohužel není možná. League of Legends her se za den uskuteční až příliš, konstatoval jeden z členů Riotu. Kdy se častějších banů interů dočkáme ještě není jasné. Meddler bude o aktuálním stavu prací informovat ještě tento měsíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama