Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – únor 2020
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – únor 2020

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – únor 2020

2. 2. 2020 13:40

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů – od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál – winrate, v kolika procentech her působil – popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný – banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Taric 2,9% 55,5% 1,0%
Sett 25,6% 54,5% 46,2%
Nami 9,4% 53,7% 1,1%
Yorick 2,9% 53,3% 1,4%
Singed 2,6% 52,9% 0,5%
Diana 11,8% 52,6% 23,7%
Ekko 17,9% 52,6% 26,6%
Swain 5,8% 52,5% 2,3%
Miss Fortune 22,8% 52,4% 7,8%
Fizz 8,8% 52,1% 18,1%

Dnešní tabulka se zásadně změnila. Dostali se sem Sett, Nami, Singed, Ekko, Swain a Miss Fortune, kteří tak nahradili Mordekaisera, Volibeara, Nasuse, Jannu, Soraku a Warwicka.

Takovým klasikem je Yorick. Ten se už více než rok drží v této tabulce. Kdo jej hraje, určitě toho nelituje. A navíc jeho nízký banrate je pro Yorick mainy více než vítaný. Singeda můžeme zařadit mezi zábavné/trolující šampiony. Hraji si svou hru a týmová souhru mu nic moc neříká. Ono z 0/10 Singeda moc goldů není, takže nepřátelé se na něj nezaměřují a on si může bez problému splitpushovat a smrt navíc mu nevadí. Hlavně, že se dostane ke zničení inhibitoru.

Ač bychom Tarica řadili na pozici supporta, tak v každé jeho čtvrté hře se objeví na midu. Zřejmě se do hry vrací funneling, tedy taktika, kdy se na midlane bere tank support (nejčastěji Taric), který pomáhá junglerovi v jungli a na lince přenechává miniovi junglerovi, respektive za pomoci support itemu mu předá free goldy. Za supporty tu dále máme Nami, jejíž boost se vydařil a pomáhá tak jen marksmanovi, ale i mágům. Dále tu máme velmi atypického supporta. Swaina by málo kdo čekal. Ovšem jeho přitáhnutí a root každý marksman ocení.

Sett se velmi vydařil, což si lze přečíst v našem článku. Ovšem očekáváme, že v brzké době dostane drobný nerf.

Fizz – zábavný šampion s několika možnostmi outplayů. Jeho síla a potenciál vzroste s Protobeltem. Veliký vzestup zažila Diana, jejíž přehození schopností E a R jí zajistilo burst damage již v počáteční fázi hry.

V drtivé většině her můžeme spatřit Ekka v jungli, ač se primárně jedná o midlane šampiona. Stejně tak, jako tomu je i u Fizze, jeho síla náležitě vzorste s postavením Protobeltu.

Z marksmanů tu dnes máme pouze Miss Fortune. Zřejmě za to může její veliká popularita, ač se kvůli její pasivce řadí mezi mechanicky náročnější marksmany.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama