Nejlepší TFT týmy pro patch 11.10
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.10

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.10

Reibl

Reibl

20. 5. 2021 13:00

V dnešním přehledu se podíváme na tři skvělé týmové kompozice pro aktuální patch.

Reklama

Druhý přehled vybraných týmových kompozic pro set Reckoning je tu. Dneska se podíváme na trojici odlišných kompozic, přesto můžete nakouknout do minulého vydání topky. Všechny tři dříve představené kombinace týmů jsou totiž stále silné. Nezapomeňte se podívat také na aktuální patch, který měnil sílu jednotlivých postav.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.10

Dnešní přehled otevřeme týmem složených z postav nesoucí třídy Dragonslayer a Skirmisher. Jde o relativně jednoduchou kompozici se silnou přední linií a dvěma asasíny, které získáte až ve finálních kolech. Ze začátku se soustřeďte na rychlé získání třech skirmisherů. Ti vám dodají základní buff. S trochou štěstí vám padne brzo například Nidalee a lze tak využít základního buffu Dawnbringerů společně s Gragasem.

Později rozhodně berte všechny Dragonslayer jednotky. Trundla a Pantheona seženete relativně brzo, zajímat vás ale bude hlavně Jax. Na tuto extrémně silnou jednotku se nebojte spolehnout, zejména pokud obdrží life steal v podobě Bloodthristeru. Kromě naznačených předmětů Jaxovi sluší i Rapid Firecannon.

Při finálním pozicování si dejte pozor, kam dáváte Viega. Pokud tento legendární asasín použije svoji schopnost alespoň jednou, značně vám pomůže k vítězství. Důležité pozicování platí i v případě Diany. V obou případech se řiďte dle rozložení vašich nepřátel.

Pro rychlé dosažení osmi jednotek na hrací desce a zachování zdravého bankovního konta využijte standardní strategii šetření. Šestou úroveň byste měli mít v sekci 3-2, sedmou v 4-1 kole a osmou okolo souboje s označením 5-1.

Poznámka autora: Tento tým mi fungoval i v Hyper Roll režimu, ve kterém jsem s ním slavil často TOP 3. Předmět Guardian Angel je na Kennen důležitý, protože postava dokouzlí celou svoji schopnosti i přes úmrtí a následnou aktivaci. Caustic QSS lze dát také na Mordekaisera spolu s předměty zvyšující zdraví a léčení. Vzhledem k pomalejším útokům jde ale o větší risk, než v případě Jaxe.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.10

Pokud vám zombie nenahánějí strach, sáhněte po kombinaci Abomination a Spellweavers. Tento tým je silný zejména od prostřední fáze hry. Nákup alespoň třech Abomination postav může být totiž občas problém. Mezitím se proto soustřeďte na nabrání Spellweavers šampionů. Například Viktora a Zyru seženete relativně dobře (Zyra se mimo tuto strategii hraje relativně málo).

Vaším hlavním tahounem se stane Vel’Koz. Pomocí Jeweled Gauntlet usmaží tento šampion z voidu každého nepřítele na pouhý pohled. Hextech Gunblade ho udrží naživu i při odstřelování od nepřátel a Spear of Shojin zajistí nabití ultimátky v řádu sekund. Celá tato trojice předmětů je klíčová ke správnému zahrání celé kompozice. Určitě komponenty těchto předmětů sbírejte již od úvodní fáze hry.

Celý tým doplní Redeemed šampioni. Mezi ně patří i Lux, kterou chcete nechat v samotném rohu, aby pokryla štítem zbytek týmu. Vaše přední linii bude muset udržet jen dvojice postav, proto se nebojte na Rell i Nunua naskládat všechny defenzivní předměty. Budou je potřebovat. Taktiku ekonomiky zvolte opět standardní, jak bylo popsáno u kompozice výše.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.10

Rádi plníte ukazatel buffů? Pak rozhodně neváhejte vyzkoušet poslední dnešní teamcomp. Jeho základem jsou Forgotten šampioni. Těch je relativně dost, využijte tedy možnost je v průběhu hry obměňovat za dražší a silnější. Vašim cílem bude najít Dravena a na něj postavit nejen attack speed a life steal, ale zejména Shadow předměty. Ideálně takto nasbírejte hned celou čtveřici, využijete pak na maximum buff z Forgotten třídy.

Dravena chcete doplnit s Legionnaire postavou. Posloužit vám může například Mordekaiser. Pokud zvolíte správnou kombinaci postav, získáte rovněž buff Ironclad, Mystic a Knight. Dravena totiž chcete zabezpečit co nejsilnější frontlinkou. Právě proto umistěte tohoto skvostného šampiona do pravého rohu desky, kde se k němu hůře dostanou nepřátelé. Nezapomeňte přitom Rell postavit diagonálně od Dravena. Její štít a stun ze schopnosti následně zasáhne maximum nepřátel.

V úvodních fázích hry vám dobře poslouží Vayne. Jde o levnou postavu, na kterou můžete stavět stejné předměty jako na Dravena. Zároveň vás nebude prodej této šampionky mrzet vzhledem k její ceně. Předměty následně přehodíte na Dravena. Ekonomická strategie se neliší od jiných, opět jde o standard.

Poznámka autora: Lze hrát také na 9 Forgotten postav. Jde o relativně riskantní strategii a úspěch vám garantuje jen při rychlém vybudování zdravé ekonomiky. Potřebujete se totiž dostat na 9 postav. Na druhou stranu s devíti Forgotten zdoláte prakticky jakéhokoliv oponenta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama