Nejlepší TFT týmy pro patch 11.9
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.9

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.9

Ajkaaa

Ajkaaa

5. 5. 2021 18:00

Které týmy se ujaly předních příček hned při začátku nového setu?

Reklama

Vítejte u první “topky” nejlepších TFT týmů pro TFT: Reckoning! Pátý set je už v plném proudu, postupně si osvojujeme všelijaké taktiky, kompozice a objevujeme sílu nových jednotek. Pokud si nejste stále jisti, co hrát, následující řádky vám třeba trochu napoví. Hodně štěstí!


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.9

První kompozicí, kterou je nutno v aktuálním patchi zmínit, jsou Coven Assassins. Jde víceméně o obří sílu buffu Coven třídy pro LeBlanc (či jinou ze tří čarodějek).

Ekonomicky jde o standardní situaci, co se hraní a šetření zlaťáků týče. Prostě si držíte svoje zlato, nijak moc nerollujete, až na úrovních 6 a 7 nadbytek (nad 50) můžete protočit pro 3-hvězdičkovou LeBlanc. Nejdůležitějším předmětem v této kompozici je Very Dark Blue Buff – stínový předmět. Postavíte jej ze dvou kapek, přičemž alespoň jedna musí být Shadow. Umožníte tak LeBlanc dostat spoustu many, když se její životy sníží pod 60%. Pokud se k tomuto předmětu dlouho nedostanete, ale na lavičce máte k dispozici komponenty na Jeweled Gauntlet, doporučujeme vyzkoušet jako tahouna Coven týmu i Lissandru. Jako Tier 1 postavu byste ji na 3. úroveň měli dostat už na úrovni 5, kde je na základní šampiony největší šance.

A protože jde o assassiny, váš tým doplňuje nejen Diana a Viego, silnou jednotkou je zde i Nocturne. Zlatá úroveň u něj samozřejmě není k zahození, vybavit byste ho měli předměty jako je Guinsoo’s Rageblade, či Zeke’s pro dodání rychlosti útoků i spojeneckým jednotkám. Tento stínový zabiják určitě nepohrdne ani Bloodthirsterem nebo Infinity Edge. Jednodušeji řečeno, AD předměty dobře využije Nocturne, AP rozdělíte mezi šampionky z třídy Coven.

Roli tanka zde hraje Ivern s jeho kamennou společnicí Daisy a později legendární Volibear. Těmto postavám – a stejně tak i Nocturnovi – také velmi lichotí buff třídy Revenant. Jde o napodobeninu efektu předmětu Guardian Angel – po smrti znovu povstanou, akorát s tím rozdílem, že dostávají i udělují o 30% menší poškození.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.9

Nightbringer Rangers jsou dost zábavní ke hraní, ale stejně tak docela obtížní k sestavení a to z jednoho prostého důvodu. Většina jednotek je z Tieru 4 a 5. Bavíme se tu hlavně o Apheliovi a Kindred.

Zpočátku se tedy budete muset hlavně udržet ve hře. Pomůže vám využívání 2-hvězdičkových jednotek v brzké fázi hry, začít můžete s Kalistou a Aatroxem ze třídy Legionnaire a postupně k nim budete přidávat jednotlivé Nightbringers. Těmi jsou Sejuani, Lee Sin, Yasuo a Morgana. AD předměty a také předměty dodávající rychlost útoků zatím využije Kalista, od věci není ani využití Vayne a Varuse jako slabší Rangers. Vaším cílem zde není třetí úroveň žádného z šampionů, avšak čím dříve budete mít Aphelia a Mordekaisera (jednoduše celou kompozici z obrázku), tím lépe. Proto raději šetřete a většinu zlata investujte do zkušeností. Ve fázi hry 5-1 byste se měli dostat na úroveň 8, kde je šance najít důležité postavy už vysoká.

Kromě předmětů výše zobrazených se také hodí dát Morganě Morellonomicon a Guardian Angel, vaše přední linie v čele s Taricem zase využije defenzivních předmětů, ať už jsou stínové nebo ne.

O veškeré poškození se pak z přední linie stará Mordekaiser společně se střelci, kteří se ukrývají u vaší lavičky. Když přijde nouze, třída Nightbringers se vyznačuje silným štítem a navýšením poškození, navíc Kindred zvládá dobře zachraňovat životy svých spojenců její schopností.

Poznámka autorky: S touto třídou jsem Reckoning začala objevovat. Kompozice se stala takovým mým one-trick týmem, kdy jsem je hrála opravdu každou hru (hlavně na Hyper Roll) a pokaždé jsem byla první či druhá. Takového úspěchu se pak jen stěží vzdává hraním jiného týmu. Kromě Mordekaisera se opravdu hodí i tanky Morgana s Morellem a pokud se podaří, doplnit dalšího assassina k Dianě – Viega. A i pokud byste s tímto týmem nevyhráli, zaručuju se, že sledovat Aphelia z pozadí “kosit” týmy protivníků je docela příjemné na pohled.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.9

Tento tým nejde označit nijak jinak, než jak jejich český herní název nabízí – rošťáci. Hellions jsou totiž týmem, který umí pěkně pít krev, a to hlavně v brzké fázi hry.

Třída Hellions totiž umožňuje jednotkám návrat do hry i po smrti. Ačkoliv jsou o úroveň hvězdiček slabší a bez předmětů, hrát proti Hellionům v počátečních kolech dokáže pěkně vytočit. A pokud se vám kompozici daří dobře vytvořit, tak si vaši protivníci div nevytrhají vlasy celou hru. Stavět tento tým se však dá různě. V obrázku vidíme 5 Hellions a Heimerdingerem a Zyrou pro Spellweaver třídu dodávající sílu Ziggsovi, hrát se vám třeba podaří i 7 Hellions – na to potřebujete ještě Teema a předmět ze Spatuly.

Při této kompozici využíváte “slow-rollu” a to proto, že se na úrovni 5 (a nejpozději 6) snažíte najít Tier 1 šampiony a poskládat je na jejich 3-hvězdičkové verze. Jak se vám to podaří, opět byste se měli vrátit k šetření, protože bez Force of Nature dosáhnete zobrazeného týmu jedině společně s úrovní 9.

Klíčovým předmětem je (Shadow) Morellonomicon na Kennena a Guardian Angel. Jo, od minulého setu se tedy hraní Kennena moc nezměnil. Ziggse vybavte hlavně Jeweled Gauntlet pro kritické zásahy jeho schopností. Silnou přední linii tvoří Poppy s Volibearem, takže veškeré defenzivní předměty můžete skládat na ně.


Oblíbili jste si nějakou jinou kompozici? Budeme rádi, když se pochlubíte v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama