Doublelift ukončil kariéru, Fnatic oznámili další posily
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Doublelift ukončil kariéru, Fnatic oznámili další posily

Doublelift ukončil kariéru, Fnatic oznámili další posily

Filip Vít

Filip Vít

26. 11. 2020 15:00

V přestupovém období jsme svědky jednoho překvapení za druhým.

Reklama

Letošní přestupové okénko přináší velmi pikantní přestupy a překvapivá rozhodnutí. A člověk když si myslí, že už ho nic nepřekvapí, zaskočí ho další zpráva. Abyste zůstali ve středu dění, podívejte se do našeho článku, kde najdete kompletní přehled přestupů v čtyřech nejsledovanějších regionech.

Doublelift pověsil hráčskou kariéru na hřebík

Je tomu nedávno, co Bjergsen oznámil, že už za monitor coby hráč neusedne. Tvář TSM se zhostí od nadcházející sezóny nové role, když bude tým koučovat. 

Po vzoru Bjergsena si uvědomil i Doublelift, že pravděpodobně už nastal i jeho čas, a rozhodl se tak ukončit aktivní hráčskou kariéru, která je velmi pestrá. Za 486 her v LCS si připsal 2098 zářezů. Americkou soutěž ovládl se třemi týmy (CLG, Team Liquid, TSM) celkově osmkrát. Na mezinárodní scéně se nejlepšímu střelci LCS nedařilo, avšak dvě účasti na MSI a osm účastí na světových šampionátech jsou obdivuhodné. 

Sám Doublelift je vděčný za úspěšnou kariéru:

Stát se profesionálním hráčem byla jedna z cest, jak poznat sebe sama. Bylo to mé znovuzrození, šance být lepším člověkem, kterým jsem vždy chtěl být. Chtěl jsem být na sebe a mou práci hrdý, nikoli se stydět za vášen ke hraní.

Změny ve Fnatic pokračují

Nejdříve všechny zaskočila zpráva, že černooranžovou rodinu opouští po dlouhém působení tvář týmu Rekkles. Sedminásobní evropští šampioni uspokojili své fanoušky předevčírem, když oznámili návrat Nisqyho. Belgický midlaner již v minulosti působil ve Fnatic akademii, jeho výkony nás však nejvíce oslnili v Cloud 9, s nimiž vyhrál i trofej po vítězství v jarním splitu LCS 2020.  

Nakonec v týmu končí po dvou letech Nemesis, který v nadcházející sezóně nebude participovat v LEC ani LCS. Slovinec s kamenou tváří diskutoval s několika týmy o své budoucnosti, nakonec spolu s Fnatic nenašli ideální řešení, tudíž se obě strany dohodly na ukončení smlouvy, aby se o své budoucnosti mohl rozhodovat sám. 

Velkou posilu ohlásili světoví šampioni z první sezóny včera večer. Hlavním trenérem totiž bude uznávaný YamatoCannon, jenž naposled působil jako první evropský trenér v LCK, kde trénoval SANDBOX Gaming. 

Doublelift ukončil kariéru, Fnatic oznámili další posily

Čtyřiadvacetiletého Švéda doplní v trenérském týmu Tolki, jenž přichází z T1, kde byl hlavou strategie a analýz. 

Jestli existovala šance po odchodu Rekklese porazit G2 Esports, s příchodem těchto dvou trenérů se minimálně zdvojnásobila. Co myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama