Všichni čeští hráči postupují do další fáze LEC, s kým se utkají?
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Všichni čeští hráči postupují do další fáze LEC, s kým se utkají?

Všichni čeští hráči postupují do další fáze LEC, s kým se utkají?

Maarty

Maarty

4. 7. 2023 16:42

V pondělí skončili tři hrací týdny základní části nejvyšší evropské ligy, a my už tak známe postupující týmy i dvě organizace, pro které letošní sezóna končí. Na koho se tedy můžeme těšit v následujících týdnech?

Reklama

XL poprvé v play-offs a propadák týmu Vitality

O tom, že český střelec Patrik se se svým týmem dostal dál v letním turnaji, jsme vás už informovali formou rozhovoru hned po rozhodující výhře nad organizací Astralis. A co víc, tým dokázal porazit i Vitality v posledním pondělím zápase. Po zatím nevydařeném roku se tedy český zástupce dostal do play-off z třetího místa tabulky.

Spadl mi kámen ze srdce, tvrdí Patrik po výhře, která mu zajistila play-off
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games

Spadl mi kámen ze srdce, tvrdí Patrik po výhře, která mu zajistila play-off

V předposledním zápase základní části letní sezóny LEC se týmu XL letos poprvé konečně podařilo zajistit si místo v play-off…

3. 7. 2023 02:04

Naopak Vitality se svou už několikrát skloňovanou a dokola omývanou soupiskou končí na tragickém posledním místě se skóre 1-8. Ani výměna junglera na poslední chvíli tým nezachránila před letním fiaskem a můžeme si být jistí, že do příštího roku uvidíme jasnou změnu. Tým má nyní přece jen hodně času na promyšlení nové strategie, v akci ho znovu uvidíme až příští rok. Kromě francouzské organizace se dál nedokázali dostat ani Astralis, kteří skončili devátí.

G2 v závěrečném týdnu základní fáze pokračovali v čistých výhrách. Naopak Fnatic i v posledním zápase podlehli proti SK Gaming. Velká změna nakonec nastala u českého střelce Carzzyho a jeho spoluhráčů, kteří po solidním startu v posledním týdnu nedokázali ukořistit jedinou výhru. MAD Lions tak jdou do play-off s pěti prohranými zápasy v řadě. Uvidíme, zda se jim znovu podaří předvést výkon z jarního splitu.

Carzzy vs Patrik

Po závěrečném zápase posledního hracího týdne došlo na rozdělení týmů do dvou skupin. Z těch vzejde závěrečná čtveřice, která se utká o titul šampiona letního splitu LEC. Rozlosování do jednotlivých skupin dopadlo následovně:

Co říkáte na výkony jednotlivých týmu a komu plánujete fandit ve skupinách? Kompletní přehled, kdy a na jaké zápasy LEC se můžete těšit najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama