Spadl mi kámen ze srdce, tvrdí Patrik po výhře, která mu zajistila play-off
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Spadl mi kámen ze srdce, tvrdí Patrik po výhře, která mu zajistila play-off

Spadl mi kámen ze srdce, tvrdí Patrik po výhře, která mu zajistila play-off

Maarty

Maarty

3. 7. 2023 02:04

V předposledním zápase základní části letní sezóny LEC se týmu XL letos poprvé konečně podařilo zajistit si místo v play-off. Po zápase jsme se na první dojmy zeptali českého střelce Patrika, který doplní naše dva zbylé domácí hráče v další fázi letního turnaje.

Reklama

Ahoj, díky za tvůj čas a gratuluji k výhře nad týmem Astralis. Letos to bude poprvé, co se s týmem dostanete do play-off. Jaké máš z toho pocity?

Samozřejmě jsem rád, spadl mi vlastně i kámen ze srdce, protože nedat play-off potřetí v řade by bylo pro mě už selhání, takže jsem rád, že jsme to konečně v klidu dali.

Co tedy říkáš na dnešní zápas, který byl po včerejší prohře proti G2 jednou z těch lepších šancí na to dostat se stoprocentně do playoffs.

Bylo to hodně divoké a chaotické, Tristana umírala i přesto, že tento match up měla vyhrávat, ale nakonec jsme měli lepší draft a vyhráli jsme. Podle mě je Milio šampion, který ti dá výhru zadarmo a celkově ty Bo1 zápasy jsou hlavně o draftu. Třeba včera proti G2 to bylo pro nás nehratelné.

Máte s týmem nějaký plán do play-off nebo představu, kam až se chcete dostat?

Upřímně, s týmem se o tom vůbec nebavíme. Bereme to zápas po zápasu, a tak se i na jednotlivé týmy připravujeme.

Během splitu došlo k velké výměně hráčů. Je to jeden z důvodů, proč jste momentálně úspěšnější?

Je to rozhodně jeden z důvodů. Vlastně s tím týmem, s kterým jsme začátkem roku nastoupili, jsme nemohli fungovat, protože ty rozdíly mezi námi byly moc velké a každý z nás byl jiný. To prostě nemohlo fungovat. Kromě hráčů ale také tým vyměnil trenéry a personál, což taky udělalo hodně. Jde nám to teď spolu lépe.

Můžeme tedy čekat, že stejnou soupisku uvidíme i příští split?

Přece jen v LEC se všeobecně hodně přestupuje a i když nám to teď funguje, tak pokud se třeba nedostaneme nějakým způsobem na Worlds nebo nedosáhneme na podobný úspěch, tak soupiska asi nezůstane pohromadě, ale uvidíme.

Ty a Odoamne jste jediní, kdo zůstali z letošní původní soupisky, a ty jsi jako jediný, kdo se v týmu už nějaký rok drží. Co tě tedy pořád motivuje a žene dopředu?

Samozřejmě se snažím dál a rozhodně se chci udržet v LEC, ale hlavní je ta atmosféra, ty napínavé clutch momenty ve hrách před davem fanoušků je něco neskutečného a pořád mi to dává energii se zlepšovat.

Je něco, co bys chtěl na závěr sdělit fanouškům?

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří mě stále podporují i po těch letech mého působení v týmu XL i přes neúspěchy. Děkuju, velmi si toho vážím.

My za redakci Tryhardu také děkujeme za tvůj čas a přejeme hodně úspěchů v nadcházejících playoffs.


Podrobnosti o zápasech českého střelce Patrika a týmu XL najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama