Tierlist pro roli ADC - patch 7.1
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Tierlist pro roli ADC - patch 7.1

Tierlist pro roli ADC - patch 7.1

Giry

Giry

14. 1. 2017 11:55

Jací marksmani jsou v patchi 7.1 nejsilnější?

Reklama
Zdravím, mé jméno je Radek "Silluh" Hadamčik a někteří mě můžete znát jako bývalého analytika týmu eSuba.Intel, trenéra Inside Games nebo aktuálního analytika týmu Fraternitas. V následujících týdnech pro vás budu připravovat tierlisty, abych vám poradil koho hrát a proč a co byste naopak měli vynechat. Pro začátek jsem si vybral roli, která je mi nejbližší a zároveň je na tom podle mého názoru momentálně velmi špatně - jedná se o adc.
S Tier
Caitlyn

Sniperka z Piltoveru je jedna z nejjednodušších ADC, ale stále se proti ní na lince zapotíte, pokud hraje dobře. Díky svým pastím dobře kontroluje zajištění objectivů jako zničení věží nebo porážku draka. Nepřátelé se proti ní kvůli délce základních útoků jen těžko brání.

Jhin

Na rozdíl od Caitlyn nepatří Jhin mezi nejlehčí ADC a rozhodně chvíli potrvá, než se za něj naučíte efektivně dorážet miniony, protože je svým způsobem unikátní střelec, ale jakmile se dostane do své nejsilnější fáze, tak rozdá opravdu slušnou dávku zranění. Mezi velké nevýhody Jhina patří určitě malá mobilita, takže je i složitější získat dobrou pozici v teamfightech a vyžaduje tak větší pozornost než například Caitlyn. Také správný výběr své oběti může být obtížný, protože Jhin se snaží zničit zadní řady nepřátelského týmu. Máte-li proti sobě silné šampiony do předních řad, budete to mít v soubojích těžké. Velká síla tohoto šampiona tkví převážně v lehkém odchytávání nepřátel díky svému W - Deadly Flourish, jelikož tato schopnost dosáhne opravdu daleko a vy na ní můžete jednoduše navázat svou ultimátkou, to dokáže v mid-game otočit velké množství her.


A Tier
Varus

Tento lučištník má kratší range než Jhin a nemá ani buff k rychlosti pohybu na své pasivce, takže je pozice za něj ještě komplikovanější, ale jakmile dostanete své důležité předměty, nemusíte se probojovávat k nepřátelským zadním liniím, ale stačí se zaměřit na kohokoliv, kdo se právě nachází poblíž, jelikož zatočíte i s nepřátelskou přední linií. Od mid-game máte velice krátký cooldown na své ultimátce a je jednoduché nachytat nepozorné nepřátele mimo pozici a řádně je potrestat.

Draven

Dle mého názoru nejtěžší ADC, které ve hře najdeme, ale poslední Buff mu hodně pomohl a řadí se momentálně mezi nejlepší marksmeny. Jeho hlavní nevýhodou je hráčova nezkušenost. Za tohoto šampiona musíte mít opravdu naučené vše - jak fungují sekery, poznat své limity a naučit se pozicování. Draven je klasickým příkladem šampiona typu "vysoký risk, vysoká odměna". V duelech 1v1 se řadí mezi nejlepší a celkově jeho potenciální rozdané zranění patří k největším ze všech marksmanů, ale je to za cenu velkého rizika.


B Tier
Ezreal

Ezreal není nijak těžký na zahrání, ale budete se potýkat s hlavním problémem: občas se stane, že se vůbec nedostanete do fáze power spiku. Pokud proti vám stojí odolní tankové, Ezreal má proti nim velké potíže. Osobně doporučuji tohoto šampiona proti assassinům, kde díky E - Arcane Shift a vysokému kite potenciálu (pomocí zpomalovacího efektu z Iceborn Gauntlet) Ezreal exceluje. Nejdůležitější u tohoto ADC je vědět, kdy si ho můžete dovolit do hry vzít.

Vayne

Další hodně těžké ADC známé pro svůj potenciál protivníky přehrát nebo také pro klasický "Vayne spotting". Vayne se dokonale hodí proti silné přední linii, ale musíte tohoto šampiona opravdu umět. Mezi jeho nevýhody patří krátká range a nízké poškození ze začátku hry. Kombinace těchto dvou vlastnosti z ní dělá marksmana hodně náchylného na chyby na lince. Ovšem pokud se přes tuto fázi dostanete stejně silní jako protivník nebo dokonce silnější, je problém vás téměř čímkoliv zastavit.


Prosím, pamatujte, že toto je můj osobní názor a pokud jste na tomto seznamu nenašli svého oblíbeného střelce, neznamená to, že je nehratelný, nebo že vám ho nedoporučuji. Já jsem se omezil na těchto šest šampionů a ostatní mezi ně podle mě nepatří. Pokud máte nějaké dotazy nebo poznámky, rád si je vyslechnu ve zprávách na své facebookové stránce .


DALŠÍ AKTUÁLNÍ NOVINKY
NOVÉ SKINY A CHROMA NA PBE PATCH 7.1 - ZMĚNY VE HŘE PROCESORY RYZEN OD AMD
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama