Subjektivně: Žebříček LEC týmů. Kdo má šanci bojovat o postup na světový šampionát?
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Subjektivně: Žebříček LEC týmů. Kdo má šanci bojovat o postup na světový šampionát?

Subjektivně: Žebříček LEC týmů. Kdo má šanci bojovat o postup na světový šampionát?

Maarty

Maarty

17. 6. 2023 12:26

Dnes začíná letní split LEC, pojďme se tedy podívat na potenciál jednotlivých týmů a porovnat sílu nových i starých soupisek s ohledem na jejich dosavadní výkony v tomto roce. V novém evropském formátu postoupí šest nejlepších týmů podle bodů do finálového turnaje, ve kterém si tři nejlepší týmy zajistí účast na letošním Worlds 2023. Šanci ve finálovém turnaji už mají jistou dva týmy.

Reklama

G2

Samuraje můžeme označit jako jeden z nejméně konzistentních týmů, který ukončuje zápasy ve 20. minutě nebo prohrává proti papírově slabším celkům. I přesto se jedná o jeden z nejsolidnějších celků. A to nejen proto, že dokázal na nedávnem MSI zavařit i organizacím jako je Gen.G nebo BLG. I přes prohry v těchto zápasech je právě G2 to nejlepší, co Evropa může nabídnout a zastupuje roli jednoznačného favorita, který na světový šampionát musí povinně jet. Postup do LEC Finals mají borci v černo-bílých dresech už v tento moment jistý.

MAD Lions

I přes to, že tato soupiska v jarním splitu skončila u spodu tabulky v jarním splitu, v play-offs dokázala najít svůj druhý dech a dostat se až do finále. MAD dostávají jistý buff, když se jedná o jejich potencionální poslední možný zápas ve splitu. Díky tomu má náš český zástupce Carzzy postup do LEC finále jistý. Uvidíme, jak se týmu bude dařit, a i v případě slabšího startu věřím, že své místo na světovém šampionátu urvou.

BDS

Minulý split měli dokonale přečtenou metu, solidní tým pak nakonec podlehl nervům a mnohem flexibilnější MAD Lions je porazili ve velmi těsném finále. I přesto je BDS momentálně jeden z nejsilnějších týmů se solidními základy i hráči a rozhodně je na čase tento celek brát jako reálnou hrozbu, která není daleko od možnosti dostat se do finále i dál.

Fnatic

Fanoušci oranžové barvy vkládají poslední naděje do nové botlinky, aby se týmu Fnatic podařilo v posledním splitu dostat přes trnitou cestu až na mezinárodní turnaj. I přesto, že se bude jednat o náročný úkol, naděje stále žije a s novou rozpiskou mají zatím tu největší šanci dostat organizaci zpět tam kam patří, mezi ty nejlepší v Evropě.

Výměna botlinky Fnatic pomůže, v létě budou silnější, tvrdí Caedrel
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games

Výměna botlinky Fnatic pomůže, v létě budou silnější, tvrdí Caedrel

V podcastu EUphoria, kde komentátoři Caedrel, Dagda a Drakos hodnotili týmy před startem splitu, došla samozřejmě řeč i na…

16. 6. 2023 16:55

Vitality

Perkz už patří do starého železa, přiznejme si to. Navíc dva velmi agresivní zahraniční hráči končí na tancích nebo hrdinech, kteří jsou užiteční jenom se svým týmem. Vitality musí přepnout a uznat, že Perkz není hráč, okolo kterého by měli hrát. Na papíře snad i nejsilnější tým musí zlomit nepovedený jarní split a najít cestu, se kterou okolo svých silných linek hrát. Dostat se do finále evropské ligy by měla být pro organizaci povinnost.

KOI

S odchodem supporta Trymbi do Fnatic a nástupem Advienne už horkotěžko vidím šance KOI představovat jakoukoliv hrozbu. Je to vlastně jediný tým, který přestupem hráčů strádá a zbylou čtveřici určitě neposiluje. Nejspíš uvidíme úpadek organizace a možnost dostat se do playoffs dostane pravděpodobně jeden z dosud neúspěšných týmů.

SK Gaming x Astralis x Tým Heretics x XL

Decentní týmy, které letos předvedly sympatické výkony ale i jednoznačné prohry a nedostatky ve svých herních mechanikách i základech, které jsou lepší evropské celky schopny jednoduše potrestat. Týmy Heretics a XL nemají téměř žádné šance na postup do finále nicméně spolu i s Astralis a SK Gaming by mohly zase předvést solidní začátek splitu a možná i potrápit jiné celky v play-off. Jenže toto bude nejspíš maximum, co od těchto týmu do konce roku můžeme očekávat. Musíme je už brát jako divoké karty LEC.

Letní split začíná už v sobotu od 18:00. Náš kompletní přehled zápasů i s jejich výsledky najdete v našem esportovém přehledu. Komu plánujete fandit a přejete, aby se dostal na světový šampionát?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama