Stávka končí, LCS se vrátí 14. června
i Zdroj: Chris Betancourt/Riot Games
eSport League of Legends Článek Stávka končí, LCS se vrátí 14. června

Stávka končí, LCS se vrátí 14. června

Maarty

Maarty

9. 6. 2023 17:13

Nedávný zvrat, se kterým asociace hráčů americké ligy přišla před začátkem splitu, je ke dnešnímu dni úspěšně uzavřen. Obě strany došly k vzájemné dohodě a ohrožení, že by se letní split zcela zrušil, je zažehnáno.

Reklama
Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí

Po jasném výsledku hlasování bylo rozhodnuto, že hráči severoamerické ligy LCS zahájí stávku. Oznámila to hráčská asociace…

29. 5. 2023 15:20

Ohledně celé stávky, požadavcích asociace a přístupu od Riot Games jsme se vás průběžně informovali. Dnes jsme se dočkali konce, který vypadá jako ten správný, alespoň pro fanoušky LCS.

Podle sdíleného příspěvku od generálního ředitele esportu v Riot Games se zástupci obou stran scházeli na denní báze a diskutovali, jak dosáhnout ekonomické stability a prosperující ligy po vzoru Evropy a dalších regionů. I přes několik původních požadavků, které by změnily cele fungování ligy se dočkáme pouze několika drobných úprav, finanční injekce 300 000 dolarů a změnu byznysového modelu ligy.

Hráči se tak dočkají například zdravotního pojištění nebo lépe naplánovaného (a o to efektivnějšího) tréninku mezi týmy z první a druhé ligy. Změny jsou to tedy opravdu drobné ne-li minimální v porovnání s původními požadavky, ale k vzájemné dohodě došlo, možná kvůli strachu ze zrušení celého letního splitu. Uvidíme, zda vyjednávání bylo dostatečné a liga začne znovu pomalu prosperovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama