Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí

Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí

Giry

Giry

29. 5. 2023 15:20

Po jasném výsledku hlasování bylo rozhodnuto, že hráči severoamerické ligy LCS zahájí stávku. Oznámila to hráčská asociace na svém Twitteru. Start soutěže, která měla původně začít ve čtvrtek 1.6. se tak pravděpodobně opozdí.

Reklama

Celá situace se začala odvíjet od zrušeného pravidla Riotu, podle kterého musí každá organizace účastnící se LCS spravovat a platit také soupisku pro Challenger League - druhou nejvyšší ligu. Po odstranění tohoto pravidla několik organizací zrušilo své soupisky a někteří hráči proto přišli o zaměstnání.

Hráčská asociace (LCSPA) minulý týden zveřejnila požadavky, které by přinesly stabilitu organizacím a hlavně hráčům, kteří se LCS a CL účastní. Patří mezi ně mimo jiné i pravidlo o postupujících a sestupujících mezi těmito dvěma soutěžemi nebo požadavek, aby se Riot finančně podílel na platu hráčů.

Asociace amerických hráčů si klade za úkol, aby s Riotem byly tyto body prodiskutovány a zpevnila se tak infrastruktura celého LoL esportu v Americe. A dokud k tomu Riot nepřistoupí, hráči budou stávkovat. O tom rozhodla LCSPA včera.

Osobnosti esportové scény League of Legends vyjádřili na Twitteru hráčům podporu. Podle komentátora Caedrela nebo bývalé uvaděčky LCS Ovilee May se hráči rozhodli pro správnou věc. Oba zároveň doufají, že se situace brzy vyřeší ke spokojenosti obou stran.

Severoamerická liga LCS měla původně začít ve čtvrtek večer (23:00 našeho času), ale s největší pravděpodobností se kvůli této stávce zpozdí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama