Riot vysvětluje rank a MMR resety v Teamfight Tactics
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Riot vysvětluje rank a MMR resety v Teamfight Tactics

Riot vysvětluje rank a MMR resety v Teamfight Tactics

Ajkaaa

Ajkaaa

20. 11. 2019 17:00

Proč se opět začíná v Ironu a jak MMR ovlivní další hodnocené hry?

Reklama

Nová sezóna s názvem Rise of the Elements je ve hře a je na čase ukázat, co s elementy už umíme. S návratem hodnocených zápasů v TFT přichází otázky ohledně ranků a MMR. Třemi nejdůležitějšími informacemi jsou:

  • Rank všech hráčů bude hard resetován zpět na Iron.
  • MMR všech hráčů bude soft resetováno.
  • Nikdy neztratíte LP za 4. místo

Proč se ranky hard resetují?

Stoupání v žebříčku dokáže být pro většinu hráčů velmi vzrušující. Vývojáře zajímá, jestli toto nadšení přetrvá při obnovené zkušenosti s rankedy při každém novém setu. Poněvadž se ve hře obměnili téměř všichni šampioni, kouzla a strategie v porovnání s prvním setem, nabídla se perfektní příležitost pro velkou změnu. Také stojí za zmínku, že během prvních pěti hodnocených her v patchi 9.23 neztratíte žádné LP, ať už se umístíte kdekoliv.

Proč soft MMR reset?

I když všichni začnou další ranked split se stejným rankem, hry by měly zůstat soutěživé a fér. Nováčci by neměli hrát s hráči, co byli před resetem v challengeru a naopak. Jelikož je hra změněná už i tak opravdu hodně, na soft resetu se odrazí proces učení, kterým si všichni procházíme, a přesto si zachová přirozenou soutěživost hraní. To znamená, že hráči s vysokým MMR ze Setu 1 mohou čekat, že vyšplhají v žebříčku rychleji, než hráči s MMR nízkým. I když se začíná znovu kvůli soutěživosti, není záměrem někoho trestat za to, že se mu v Setu 1 dařilo.

Nikdy nepřijdete o LP za 4. místo

Obvyklé připomínky během Setu 1 zmiňovaly umístění na čtvrtém místě a radování se z “výhry”, ačkoliv jste ztratili LP. Nestalo se to sice každému, ale pocity “šťastlivců”, kteří se s tímto problémem setkali, nebyly určitě zrovna skvělé, takže muselo dojít k úpravám. V Setu 2 na 4. místě o LP nepřijdete, ale na 5. definitivně ano.

O dalších změnách a novinkách v TFT se dočtete v našem starším článku.


Se svými úspěchy, radami či receptem na výhru se můžete podělit v naší facebookové skupině.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama