eSport League of Legends Článek Riot úplně pohřbil druhou ligu, říká Doublelift. Přesto má k požadavkům hráčské asociace výtky

Riot úplně pohřbil druhou ligu, říká Doublelift. Přesto má k požadavkům hráčské asociace výtky

Giry

Giry

4. 6. 2023 14:57

Také Doublelift, jeden z nejúspěšnějších hráčů LCS, se podělil o své dojmy z právě probíhající stávky hráčů severoamerické ligy. Na svém streamu postupně prošel celou situaci a odpověděl na některé otázky.

Reklama

Nejprve se pozastavil nad problémem, která ke stávce vedla. Celá Challenger League byla podle něj postavena špatně už od základu. Riot nutil týmy mít soupisku v soutěži, kterou nikdo nesleduje, a negeneruje tak žádné peníze. Organizace utrácely spoustu peněz za hráče, o které ani samy nestály. Přesto je prý “druhá liga” důležitá pro strukturu celého LoL esportu, v tomto formátu ale neplnila svůj účel.

Následně se Doublelift pozastavil nad požadavky, které hráčská asociace vznesla směrem k Riotu. Ty si můžete připomenout v našem starším článku:

Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Hráčská asociace v Americe vyhlásila stávku, start LCS se nejspíš opozdí

Po jasném výsledku hlasování bylo rozhodnuto, že hráči severoamerické ligy LCS zahájí stávku. Oznámila to hráčská asociace…

29. 5. 2023 15:20

Postupy a sestupy týmů mezi ligami se mu nezdají reálné, klasický formát (který známe např. ze sportu, kdy nejníže umístěné celky nahradí týmy z druhé ligy) nelze brát v úvahu, protože LCS organizace si svoje místo v lize koupily. Zároveň je podle něj nelogické kopírovat formát Valorantu, protože by se musel zvýšit počet týmů v LCS a vzhledem k nedostatku dobrých hráčů by to vedlo ke snížení kvality ligy.

Podporu 300 000 $ si podle Doublelifta hráči v druhé lize nezaslouží, raději by tyto peníze viděl v prizepoolu turnajů, o které by tito hráči mohli soupeřit. To by vedlo k větší motivaci. Požadavek asociace o jistotu smlouvy pro vítěze NACL mu také nedává smysl.

A přestože s většinou těchto bodů Doublelift nesouhlasí, zúčastnil se jako stále aktivní hráč této stávky. Proč? Protože chce, aby druhá liga zůstala zachována, ovšem za jiných podmínek. Riot podle něj tuto scénu nyní úplně pohřbil. Přitom by se měl sám starat o to, aby týmy motivoval k fungování i v Challenger League a ne nutit organizace, aby držely soupisky proti své vůli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama