Riot se omlouvá za zpackaný cinematic, komunita se bojí o budoucnost hry
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot se omlouvá za zpackaný cinematic, komunita se bojí o budoucnost hry

Riot se omlouvá za zpackaný cinematic, komunita se bojí o budoucnost hry

Reibl

Reibl

11. 1. 2023 14:00

V následujících dnech se máme dočkat vyjádření od Riotu.

Reklama

Letošní video k začátku nové sezóny snad ani nelze pojmenovat jako cinematic. Vcelku pohledný render Summoner’s Riftu doplněný o krátké motivační řečnění a hlasy esportových komentátorů byly daleko od očekávání po The Call nebo Awaken.

Zejména platformy Reddit a Twitter byly krátce po vydání plné negativních a zklamaných reakcí. Komunita (včetně nás) očekávala video s bojujícími šampiony a doprovodnou hudbou. Místo toho jsme dostali průlet mapou podkreslený znělkou z videa The Climb.

The Climb přišel ostatně před pěti lety, už dříve ovšem vznikaly kvalitní cinematic filmečky. New Dawn vznikl před osmi lety a nastartoval éru kvalitních cinematiců od Riot Games. Že se tento rok něco změní naznačovala řada indicií.

Letos vyšla nová znělka k sezóně brzy ráno středoevropského času, což značí, že si společnost nebyla jistá kladným přijetím videa a zvolila hodiny s nižším engagementem.

Jak vysvětluje Kitsunya, bývalá zaměstnankyně Riot Games, společnost nijak nepromovala ani nelákala na video. Očekávání tak byla i interně velmi nízká.

Po kritice přišla během několika hodin odpověď přímo z Twitter účtu League of Legends. Podle prohlášení se firma v minulém roce potýkala s novými výzvami, což ovlivnilo vznik úvodního videa k sezóně.

Brink of Infinity podle Riotu opravdu nepřinesl to, co komunita chtěla, totiž akční filmeček s řadou postav. Nicméně to nesouvisí s financováním hry. Riot jedním dechem dodává, že v následujících dnech přijde oznámení a aktivnější komunikace ohledně budoucnosti hry. Měli bychom se dočkat odhalení konkrétních plánů, které jsou nyní utajovány.

Také další videa ke startu sezóny nesplnila očekávání. Riot v nich totiž popisoval již nasazené změny v preseason (známe od srpna), dříve oznámené úpravy rankedů (známe od prosince) nebo reworky Ahri a Aurelion Sola (odhaleny několik dní před vydáním).

Zbytek vývojářského deníku přinesl teaser nových postav a pohled na pár skinů. Nejzajímavějšími novinkami pro rok 2023 tak zřejmě budou nové formáty LEC, Worlds a MSI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama