Rekkles v rozhovoru s Caedrelem přiznal diagnózu autismu a problémy s bývalými týmy
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Rekkles v rozhovoru s Caedrelem přiznal diagnózu autismu a problémy s bývalými týmy

Rekkles v rozhovoru s Caedrelem přiznal diagnózu autismu a problémy s bývalými týmy

Giry

Giry

7. 4. 2024 02:24

Švédský support ve službách akademie korejského týmu T1 se při své návštěvě streamu bývalého komentátora Caedrela rozpovídal o minulosti, současnosti i budoucnosti své kariéry.

Reklama

Rozhovor mezi Rekklesem a Caedrelem trval necelé dvě hodiny, za tu dobu stihli oba účastníci probrat mnoho zajímavých témat. Vzhledem k délce streamu jsme si dovolili přeložit ty nejzajímavější informace poněkud heslovitě.

2021 G2

Švédský marksman tvrdí, že do G2 přišel v nevhodnou chvíli. Mohl být prý s týmem úspěšný, kdyby přišel později, tedy v době, kdy už mezi trenéry působili Dylan Falco a Romain Bigeard. Právě o Romaina Rekkles prý stál a pokoušel se přemlouvat vedení, aby ho do týmu přivedlo. Jenže bývalý ředitel G2 Carlos "ocelote" Rodríguez s tímto krokem nesouhlasil.

2022 Karmine Corp

KC se prý o Rekklese staralo znamenitě. Tým mu dovolil odletět domů do Švédska a hrát zápasy francouzské ligy vzdáleně. Pobyt doma a hovory s psychoterapeutem mu prý pomohli dostat se z depresivních nálad, které následovaly po odchodu z G2.

2023 Fnatic

Rekkles prý věděl, že je pro Fnatic až sedmou volbou. I přesto se do týmu (podle svých slov naivně) vrátil. Na začátku sezóny dostal nabídku i od Vitality, což mohla být podle něj lepší volba. Nakonec ale do týmu přišel slovenský marksman Neon, který byl prý v tu dobu lepší.

Fnatic prý chtěli Rekklese posadit na střídačku už po zimním splitu, ale nenašli za něj náhradu. On sám si vyčítá, že z týmu, který ho nechtěl, sám neodešel po vzoru Wundera. Po konci jarního splitu mu vedení nic nenaznačilo během dvou týdnů, ale on věděl, že se jeho konec ve Fnatic blíží. Poté, co odletěl domů, mu prý z Fnatic zavolali, že bude jen náhradník.

V tu chvíli si Rekkles uvědomil, že jeho kariéra v roli ADC je u konce. Když se podíval na své možnosti v LEC, nejhorším týmem byl tehdy Excel, kde působil Patrik. Ten je podle Rekklese výborný, takže sám švédský hráč neměl šanci prosadit se v LEC jako ADC.

Rekkles proto oznámil, že přechází na roli supporta. Nedlouho poté se nechal vyšetřit a doktoři mu diagnostikovali vysokofunkční autismus - kvůli němu má Rekkles problémy adaptovat se na narušení své rutiny a prostředí, ve kterém se pohybuje.

Rekkles tuto diagnózu prý nepovažuje za něco špatného, naopak je rád, že s touto informací nyní dokáže pracovat a komunikovat o ní se svým týmem. Kdyby to o sobě věděl dříve, vyhnul by se prý mnoha problémům a nedorozuměním.

2024 T1

Následně Rekkles mluvil o tom, jak se zúčastnil zkoušek o pozici supporta v T1 a byl vybrán. Jeho spoluhráč Sin “Smash” Geum-jae (ADC) se na něj prý snaží mluvit anglicky, čehož si Rekkles váží. Jazyková bariéra mezi ním a zbytkem týmu je prý stále problémová.

Tým si švédský hráč pochvaluje, problémy mu prý ale dělá adaptace na korejskou kulturu. Postěžoval si třeba na to, jak jeho spoluhráči bývají vzhůru až do rána, zatímco on chodí spát v normálních hodinách.

Další úryvky

Na Discordu prý stále udržuje kontakt se svými bývalými spoluhráči jako MikyX nebo Hylissang a ptá se jich na rady ohledně hraní supportů. Skrze Caedrelův stream prý sleduje LCK, LPL i LEC. Zmínil , že se mu líbí Carzzyho humor, českého střelce si váží kvůli jeho nebojácnému hernímu stylu. Chválil hru týmu Heretics a líbil se mu i příchod Juna do Fnatic. V současnosti by se zařadil mezi nejlepší ADC v Evropě, v loňském roce by však byl prý jasně na spodku.


Pokud si chcete poslechnout celý rozhovor, najdete ho na Youtube:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama