Představení účastníků MSI: G2 Esports
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Představení účastníků MSI: G2 Esports

Představení účastníků MSI: G2 Esports

Tomáš

Tomáš

8. 5. 2022 16:00

Legendární evropská organizace se vrací na mezinárodní scénu

Reklama

Po představení vítězů EG ze Severní Ameriky, je čas se podívat na poslední tým uzavírající velkou “čtyřku” hlavních regionů. Není to nikdo jiný, než náš evropský zástupce – G2 Esports. 

Po velkém kolapsu z minulého roku, kde se této organizaci nepovedlo s nadějnou sestavou kvalifikovat na světový šampionát, musely přijít kritické změny v sestavě, kde šanci dostali mladí talenti z regionálních lig. Tento risk se povedl na jedničku a G2 Esports jdou opět bojovat o prestižní trofej, kterou se jim v roce 2019 povedlo vyhrát. 

G2 Esports

Před začátkem vyřazovací fáze skončili G2 na nevýrazné čtvrté pozici, která jim zajišťovala lowerbracket v případě prohry v prvním kole. Tento scénář se taky po prohře s Fnatic naplnil a G2 se ocitli v zmiňovaném lowerbracketu, kde jedna špatná série znamená konec ve vyřazovací fázi. Zde se začal rýsovat legendární comeback, který započal sérii s týmem Vitality. Následovali Misfits, Fnatic a ve finále také Rogue, kde ani jeden z těchto týmů proti G2 nevyhrál jedinou mapu. 

Představení účastníků MSI: G2 Esports

Důležitou roli v těchto sériích hrála adaptace a vytrvalost, protože hráči G2 Esports se celkově museli připravit na pět BO5 sérií díky jejich prohře v prvním kole. Nutno také podotknout, že sebejistota a týmová souhra šla po každé vyhrané sérii výš a výš.

Hráč, kterého sledovat

Dle popularity se na mezinárodním turnaji bude určitě hodně sledovat Caps, který tento rok zažívá návrat do své elitní formy z roku 2019. Podobně tomu však je i v případě turecko-německého topaře Sergena “Broken Blade” Çelika, který se díky titulu v Evropě stal jediným hráčem, který vyhrál LEC a LCS zároveň. Broken Blade již minulý rok v barvách Schalke 04 patřil k nejlepším topařům v lize a tento rok, co o něj G2 Esports projevili zájem, to jen potvrdil.

Představení účastníků MSI: G2 Esports

Sergen nemá problém zahrát silné fightery jako je Gnar, Jayce nebo právě Tryndamere, kde se tým může spolehnout na jeho dlouholeté zkušenosti. V sériích s Fnatic a Rogue se však musel vypořádat s weakside, kde musel většinu her odehrát s Ornnem, s kterým v playoff získal šílených 12,3 KDA.

Slabiny a silné stránky G2

Mezi nejslabší stránky týmu patří jednoznačně nezkušenost botlinky na mezinárodní scéně, kde Targamase i Flakkeda čeká první turnaj tohoto měřítka a těžko lze odhadovat, jak se vypořádají například proti korejské dvojici Gumayusi a Keria. Mezi další slabinu lze také zařadit nevýrazný start do sérií, což se také projevilo v úvodní playoff sérii proti Fnatic. To by se ale na MSI turnaji stát nemělo díky lehčí skupině C, do které byli G2 vylosováni. 

Mezi hlavní zbraně, které si tato organizace na mezinárodní turnaj veze, je jednoznačně bezkonkurenční midgame a lategame fáze hry, kde G2 celé playoff dominovali a dokázali dokonce vyhrát hry s obrovským goldovým deficitem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama