Představení účastníků MSI: Evil Geniuses
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Představení účastníků MSI: Evil Geniuses

Představení účastníků MSI: Evil Geniuses

Reibl

Reibl

7. 5. 2022 14:00

Překvapí mistři LCS týmy z ostatních regionů?

Reklama

Představování východních celků RNG a T1 máme za sebou, tudíž je čas přesunou se na západ. Než se vrhneme na vítěze LEC a velmi zajímavou soupisku G2 Esports, představíme si celek z regionu, který lze označit jako nejslabší z hlavní čtveřice.

Poslední výrazný úspěch LCS týmu na mezinárodní scéně se datuje do května roku 2019, kdy Team Liquid dosáhl na finále MSI. Ještě tentýž rok žádný LCS tým nepostoupil ze skupin na Worlds a jediný postup do playoffs mezinárodního turnaje urvali Cloud9 minulý rok na světovém šampionátu. O úpadku regionu se mluví roky, stejně tak o importech hráčů z tamních lig a v neposlední řadě o nedostatku domácího talentu. Právě tento trend by mohli změnit Evil Geniuses.

Evil Geniuses

Jestli by si někdo v půlce sezóny vsadil na vítěze splitu, asi by volil Team Liquid, nebo Cloud9. Velikou šanci v playoffs měli také 100 Thieves. O to překvapivější je triumf Evil Geniuses. Celek vsadil na velmi zajímavou směsici hráčů. Toplane v podání veterána Impacta hrajícího od roku 2012 a teprve 18letého mladíka Dannyho na botu budiž příkladem. Když Impact vyhrál Worlds, bylo Dannymu pouhých 12 let.

Představení účastníků MSI: Evil Geniuses

Jungle hájí evropský import Inspired, který se dokázal v playoffs skvěle sehrát s dalším objevem. Kanadským hráčem jojopyun. Původně Fortnite hráč při své premiérové sezóně v LCS dokázal přehrát soupeře jako je legendární Bjergsen. Na MSI ho ovšem čeká jiná liga v podobě Fakera. Pro 17letého talenta půjde o obří zkušenost. Sestavu nakonec doplňuje support Vulcan, rovněž Kanaďan dříve hrající za Cloud9 a Dignitas.

Jak se v LCS ukázalo, EG se nebojí vzít si scalující kompozici a přejet soupeře už v úvodní části hry. Vděčili tomu týmové souhře a výhodě na správných linkách. Impact ukázal svoji formu na lince i v týmových bojích. Danny na druhé straně mapy v úvodní fázi často umíral, na druhou stranu ho tým podržel a vždy získal potřebné goldy k dohnání ztráty. Svoji pozdější výhodu pak vždy zužitkoval prakticky bez chyby.

Hráč, kterého sledovat

Nebude žádným překvapením, že doporučíme sledovat právě Dannyho. Jeho výkony po celou sezónu mluví samy za sebe. Velká priorita Jinx není ničí výjimečným, ovšem obří winrate a vysoké KDA při tolika hrách již něco znamená. Danny byl letos opravdovým tahounem EG, což dokazují hned čtyři pentakilly proti TL, C9, TSM a GG za tři různé postavy.

Představení účastníků MSI: Evil Geniuses

Danny se ovšem může stát i slabinou celého týmu. Smrt na lince se v mezinárodní konkurenci často proměňuje ve snowball a právě zde má Danny co vylepšovat. Proto budou fanšci právě jeho výkony a konzistenci sledovat pod drobnohledem.

Slabiny a silné stránky EG

Kromě umírání Dannyho na lince může EG trápit i fakt, že jde zkrátka o LCS tým. Dominantní playoffs nemusí v mezinárodní konkurenci nic znamenat. T1 měli rovněž dominantní nejen playoffs, ale i celý split a rozhodně je nelze řadit mezi rovnocenné soupeře. EG si tak z LCS stále odnášejí premisu outsiderů, zvlášť, když jde pro řadu hráčů o premiéru na podobně velké stagi.

Výhodou ovšem je, že od EG se toho moc nečeká. Porazit tým z Oceánie by mělo být v silách týmů. Překvapení proti G2 nebo třeba RNG? Od organizace to prakticky nikdo vyžadovat nebude. EG jedou zbírat zkušenosti zejména na domácí Worlds. Výsledek TOP 4 lze považovat za úspěch a vlastně i zlepšení oproti minulému roku. Silnou stránkou EG je tak zejména moment překvapení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama