Oznámen World Cup 2017
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Oznámen World Cup 2017

Oznámen World Cup 2017

Michal Kovář

Michal Kovář

31. 3. 2017 14:00

Po úspěšném prvním ročníku se vrací turnaj národních týmů s lehce pozměněným konceptem.

Reklama

Celkem 32 národních týmů se v kvalifikačních kolech utká o 8 postupových míst do velkého finále, které se odehraje letos v listopadu na Blizzconu. 

Overwatch World Cup dokázal zaujmout netradičním formátem, kdy týmy nejsou sestavovány dle uvážení trenérů, ale hráči pocházejí přímo z komunit jednotlivých států. World Cup tímto způsobem dokázal přilákat k obrazovkám sváteční esportové diváky, kteří v sobě dokázali probudit národní cítění i nadšení pro esport. Zároveň loňský rozporuplný systém byl pro letošní ročník v mnohém vylepšen.

Oznámen World Cup 2017

Fáze 1:

Od 30. března se nacházíme na prvním stupni turnajové poutě. Na Overwatch World Cup se kvalifikuje 32 nejlepších států a pořadí na žebříčku je odvozeno od průměrného hodnocení 100 nejlepších hráčů z dané země v kompetitivním režimu. Nepřekvapivě první tři pozice obsadila Jižní Korea, Čína a USA. Česká republika se od počátečního dne nachází na nepostupovém 35. místě. Rozdíl mezi posledním postupovým místem však není propastný a existuje reálná šance, že se jako národ dokážeme kvalifikovat do skupinové fáze. Máte-li vy či váš kamarád SR kolem 3788, nachází se před vámi jedinečná možnost pozvednout Českou republiku na mezinárodní úroveň a možná to budete právě vy, koho komunita následně zvolí do reprezentace.

Fáze 2: 

Koncem dubna bude uzavřena kvalifikace a vyhlášeno 32 národních týmů, postupujících do skupinové fáze. Nastává období, kdy si komunity obdobným způsobem jako v loňském roce zvolí své zástupce.

Fáze 3:

Ve skupinové fázi se 32 týmů utká o 8 postupových pozic na Blizzcon. Přesný formát a způsob losování prozatím nebyl představen, ale předpokládá se utvoření 8 skupin po čtyřech týmech s jedním postupujícím z každé tabulky. Blizzard také naznačil, že se uskuteční 5 offline akcí, na kterých budou moci diváci podpořit svůj tým. Bližší informace zatím nebyly představeny.

Fáze 4:

Klasický turnajový pavouk proběhne offline na Blizzconu, odkud se bude vysílat do všech koutů světa.

Jižní Korea upozorňuje na začátek World Cupu vlastním motivačním videem. Podaří se jim obhájit titul?

V loňském roce hráči při volbě reprezentantů rozdali na 3 miliony hlasů. Prvenství si nakonec odnesl tým Jižní Koreje, který porazil ve finále Rusko drtivě 4:0. Bližší informace o World Cup 2017 můžete najít spolu s odpočtem konce kvalifikace i aktuálním pořadím přímo na stránkách playoverwatch.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama