Nové herní módy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nové herní módy

Nové herní módy

derk

derk

9. 11. 2013 08:40

Riot chystá poměrně zajímavý systém přidávání nových herních módu do hry. Jako první si budeme moci zahrát One for All.

Reklama
Nové herní módy

Nový systém se jmenuje

Featured Gameplay Modes

a měl by postupně přidávat a zase odebírat nové herní módy do hry. Tyto módy budou spíše zábavného typu - určitě nečekejte ranked queue. Módů je již dnes hned několik - například můžeme uvést Catch the Teemo, Capture the Flag (a mnohé další - které vymýšlí hlavně hráči) anebo nedávno "leaknutý" mód, kdy se v jedné hře mohlo objevit až deset stejných šampionů.

A právě tento mód bude jako první. Nese název

One for All

a zahrát si jej budete moci na všech mapách ve hře. Jediné normální queue bude sice pouze na Summoner's Riftu, ostatní mapy si ale budete moci zvolit v momentě, kdy budete hrát Custom Game.

Riot Brackhar

vysvětlil, že před tím, než byl tento mód omylem přístupný již před několika týdny, byl zamýšlen pouze pro Summoner's Rift a umožnit jej hrát na ostatních mapách se Riot rozhodl až poté, co viděl feedback od hráčů (kteří hráli nejčastěji na mapě Howling Abyss). A tuto zpětnou vazbu hráčů bude celý tým velmi pozorně sledovat i nadále a v budoucnu se podle ní rozhodovat.

Ve videu jste mohli vidět, jak by měl nový mód vypadat přímo ve hře. 

Riot se také zmínil o tom, že přestože budou herní módy cyklovat - tedy, že kupříkladu každý měsíc bude dostupný jiný herní mód - hráči budou moci svými hlasy rozhodnout o tom, který mód se ve hře objeví v blízké budoucnosti a tak je možné, že uvidíme některý z módů vícekrát.

Pojďme ale zpět k One for All. V tomto módu uvidíme na každé straně pět (anebo tři, pokud to bude na Twisted Treeline) stejných šampionů. Oficiálně je tento mód podporován pouze mapou Summoner's Rift, ale pokud si založíte custom hru, můžete si mód zahrát na kterékoliv z map. Vzhledem k balancovým problémům je v momentě, pokud se hlásíte do tohoto módu přes normal queue (a tedy automaticky na Summoner's Rift), globálně zabanovaná dvojice šampionů -

Karthus

a

Teemo

. Riot se k tomuto kroku rozhodl kvůli následujícímu: oba šampioni jsou extrémní v jednom z ohledů, který může seriózně poškodit herní zkušenost pro většinu zúčastněných hráčů. Pokud hrajete Teema, nedá se po mapě chodit ani s Oraclem, kvůli neuvěřitelnému množství houbiček, pokud hrajete Karthuse, tak oba týmy zemřou každých 160 vteřin. Pokud máte ale Karthuse a malého ďábla v oblibě, můžete si zahrát custom game, kde jsou oba povolení. Potom ale neříkejte, že jsme vás nevarovali! 

Připomeňte si v následujícím videu, jak byl nový mód zábavný, když se před měsícem zcela omylem dostal do hry a mohl se hrát několik dní.

V novém herním módu One for All by také měl fungovat zcela unikátní systém jakési vzajemné podpory schopností jednotlivých šampionů. Pokud je kupříkladu v jednom týmu pětkrát Akali, její schopnost Twilight Shroud dokáže skrýt všechny spřátelené Akali, ale nebude jim dávat bonusové defensivní staty. Toto je jeden příklad za mnohé, asi si dokážete představit, jak zábavné budou daný mód hrát s určitými šampiony.

Přestože byla tato "rotace" módu oznámena teprve před pár hodinami na oficiálním webu, Riot se nechal slyšet, že se ve hře objeví až za nějakou dobu. V následujících dnech a hodinách by se měl nový systém objevit na PBE, kde bude testován a pokud bude vše klapat tak jak má, do hry se dostane velmi brzy poté.

Jak se vám nová rotace herních módů líbí?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama