Nová hymna k Worlds by měla být brzy odhalena, připomeňte si ty starší
i Zdroj: Riot Games
eSport League of Legends Článek Nová hymna k Worlds by měla být brzy odhalena, připomeňte si ty starší

Nová hymna k Worlds by měla být brzy odhalena, připomeňte si ty starší

Giry

Giry

Letošní světový šampionát se nezadržitelně blíží, a proto by měl Riot v nejbližší době představit také hymnu, která nás celým turnajem bude provázet.

Reklama

Kdo to bude letos? Potvrdí se spekulace o Linkin Park? Nebo dojde na úplně jiného interpreta? Ať už úvodní song k Worlds nazpívá kdokoli, máme se na co těšit, dosavadní počiny totiž jen málokdy zklamaly.

2014: Imagine Dragons - Warriors

  • 431,5 milionů zhlédnutí na Youtube 

Celá tradice začala na čtvrtém světovém šampionátu, který se tehdy hrál v Koreji. Imagine Dragons pro tuto příležitost nazpívali song Warriors, který od té doby získal na popularitě i v mainstreamu.

2015: Nicky Taylor - Worlds Collide

  • 34,3 milionů zhlédnutí na Youtube 

Evropský šampionát z roku 2015 je zvěčněn v jednoduchém videu, které doprovází hymnu od zpěvačky Nicky Taylor. Ta s Riotem spolupracuje pravidelně, nazpívala například také song doprovázející login screen pro Vi.

2016: Zedd - Ignite

  • 100 milionů zhlédnutí na Youtube 

Hudebník Zedd se svým songem u fanoušků neuspěl tolik, jako předchozí hymny, ale poprvé jsme se dočkali videa, které zobrazovali ikonické esportové momenty z předchozích let.

2017: Against the Current - Legends Never Die

  • 280 milionů zhlédnutí na Youtube (video verze)
  • 246 milionů zhlédnutí na Youtube (audio verze)

Skladba Legends Never Die se stala absolutním skvostem mezi hymnami k Worlds. Výrazný podíl na úspěchu nese i skvělé živé provedení skladby během finále a zpěvačka Chrissy Costanza, která je vášnivou hráčkou League of Legends.

2018: The Glitch Mob, Mako, The Word Alive - RISE

  • 377 milionů zhlédnutí na Youtube

Píseň RISE si vzalo na starost několik interpretů a u fanoušku dokázali zabodovat. Povedené je i video, které ukazuje momenty z předchozího ročníku světového šampionátu. Hudebník Mako se později podílel i na tvorbě soundtracku pro seriál Arcane.

2019: Cailin Russo, Chrissy Constanza - Phoenix

  • 155 milionů zhlédnutí na Youtube

Chrissy Constanza se po roční pauze vrátila s další hymnou a společně s Cailin Russo nazpívali song Phoenix. Poprvé jsme ve videoklipu viděli hrát přímo hráče účastnící se turnaje. Část klipu navíc byla natáčená v Praze.

2020: Jeremy McKinnon, MAX, Henry - Take Over

  • 87,5 milionů zhlédnutí na Youtube

Také v roce 2020 vsadil Riot na několik interpretů. Hymna Take Over však prošla komunitou hráčů zdánlivě bez povšimnutí, odpovídá tomu i počet zhlédnutí, který je v porovnání s ostatními songy pod průměrem.

2021: PVRIS - Burn It All Down

  • 64,2 milionů zhlédnutí na Youtube

Podobně jako v předchozím roce ani tentokrát Riot a skupina PVRIS s hymnou v komunitě hráčů příliš nezabodovali. Přesto můžeme ocenit alespoň velmi povedené animované video.

2022: Lil Nas X - Star Walkin'

  • 81,5 milionů zhlédnutí na Youtube

Song Star Walkin' vzbudil mezi fanoušky LoL menší rozruch. Hráči totiž song hodnotí jako povedený, tvrdí ale, že se nehodí jako hymna ke světovému šampionátu. Ve videu je vyobrazen poprvé také Čech - midař Marek “Humanoid” Brázda.

2023: NewJeans - GODS

  • 83,7 milionů zhlédnutí na Youtube

K-popová skupina NewJeans nazpívala zatím poslední hymnu k loňskému světovému šampionátu a předvedla ji před svým “domácím” publikem. Video připomíná vítěznou cestu týmu DRX turnajem.

A letos? Podle nedávných spekulací bychom se měli dočkat hymny od Linkin Park, na oficiální oznámení si ale ještě musíme počkat.

Worlds nebo Arcane? Možná se dočkáme spolupráce Riotu a Linkin Park
i Zdroj: James Minchin III / Linkin Park

Worlds nebo Arcane? Možná se dočkáme spolupráce Riotu a Linkin Park

Dost možná jsme dostali první nápovědu k tomu, který hudebník byl letos vybrán, aby nazpíval hymnu k nadcházejícímu světovém…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama