LCS se v létě vrátí k Bo3 formátu, má to ale háček
i Zdroj: Marv Watson / Riot Games
eSport League of Legends Článek LCS se v létě vrátí k Bo3 formátu, má to ale háček

LCS se v létě vrátí k Bo3 formátu, má to ale háček

Reibl

Reibl

19. 4. 2024 11:34

Americká liga by měla v létě lehce změnit formát. Týmy v základní části vyzvou oponenty v sériích na dvě vítězné hry. O moc více duelů si ale nezahrají.

Reklama

V rámci evropské a americké ligy se dlouhodobě diskutuje nad výhodami a nevýhodami Bo3 sérií v základní části. Tento formát poskytuje týmům větší volnost s tím, že si mohou dovolit jednu hru prohrát. Zároveň se odehraje více her a tudíž se zlepšuje trénink přímo na stagi. Diváci pak obdrží více zajímavých sérií u oblíbených týmů. Bo3 má ale i své nevýhody. Zápasy mezi horšími týmy jsou nezajímavé a sledovanost tak často klesá pod úroveň Bo1 formátu. V LCS se přesto rozhodli ke změně.

Americké ligy se účastní jen 8 týmů, proto přechod na Bo3 není tak náročný. Změna zatím není oficiální, avšak novinář Travis Gafford, který informaci sdílel, má většinou ověřené zdroje.

Malé zvýšení zápasů a letní pauza

Nový formát má ale háček. Týmy místo dvou Bo1 zápasů proti každému soupeři odehrají pouze jednu Bo3 sérii. Pokud by jeden tým vždy vyhrál nebo prohrál Bo3 sérii v poměru 2:0, odehraje v základní části stejný počet zápasů. Výhoda více her je tedy minimální.

LCS se navíc v létě na dva týdny opět pozastaví kvůli probíhajícímu Esports World Cupu v Saúdské Arábii. Formát ani přesné datum konání tohoto turnaje stále neznáme. League of Legends získá na tomto turnaji celkový prizepool milion dolarů. Pro srovnání americká liga měla pětinový prizepool při jarním splitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama