LCS čeká obří změna, nejen nové týmy, ale i formát
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek LCS čeká obří změna, nejen nové týmy, ale i formát

LCS čeká obří změna, nejen nové týmy, ale i formát

Reibl

Reibl

6. 4. 2023 17:32

Podle spekulací se příští rok změní americká liga k nepoznání. Nehledě na nové týmy hodlá Riot kompletně změnit formát. Ten bude vycházet z LEC a nabídne Bo3 a Bo5 série nebo rozdělení do tří splitů.

Reklama

Minulý týden přišly dvě šokující zprávy. Základní stavební kameny americké LCS v podobě organizací CLG a TSM na tom jsou údajně velmi špatně po finanční stránce. Konkrétně TSM doplatilo na spolupráci se společností FTX, která se zaměřuje na obchod s kryptoměnami. Její nedávný bankrot ovlivnil téměř celý trh a i samotná liga měla partnerství s touto společností.

CLG je na tom podobně špatně, podle novináře Travise Gafforda dochází k velkému propouštění. Místo této organizace bychom měli příští rok vidět tým NRG. Ve hře jsou ovšem i další, spekuluje se o Opticu nebo pověstném týmu založeném youtuber Mr. Beastem.

Konec jednoho z nejslavnějších týmů? TSM možná ukončí některé esportové aktivity
i Zdroj: Tryhard.cz

Konec jednoho z nejslavnějších týmů? TSM možná ukončí některé esportové aktivity

Obejde se severoamerická liga LCS příští rok bez TSM?

1. 4. 2023 10:32

Nyní k hlavní novince, ačkoliv na tom LCS není nejlépe, sledovanost klesá a týmy mají finanční problémy, přesto přijde investice ze strany Riotu. Liga totiž podle nedávných spekulací změní formát po vzoru evropské LEC. Sezóna se tím pádem rozdělí na 3 splity - zimní, jarní a letní. Každý split se pak rozdělí na Bo1 část, Bo3 skupiny a Bo5 playoffs. Více jsme o tomto formátu psali dříve.

Velké změny v LEC: nový formát, regionální ligy a více Bo3 a Bo5 zápasů
i Zdroj: Tryhard.cz

Velké změny v LEC: nový formát, regionální ligy a více Bo3 a Bo5 zápasů

Evropská nejvyšší liga si projde dosud největší proměnou.

18. 11. 2022 09:00

To by v praxi znamenalo více vysílacích dní, které jsou podle MonteCrista v LA, kde se liga hraje, velmi drahé. Zároveň by tento formát mohl v průměru přinést nižší sledovanost. Přesto Riot změnu plánuje prosadit, což naznačuje, že provoz LCS se stále vyplácí.

Nový formát by ovšem znamenal snížení počtu finálových klání na stadionu. Aktuálně se LCS vydává do dvou měst ročně při konci jarního a letního playoffs. Nový formát v praxi umožní jen jednu výpravu na přelomu srpna a září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama