G2 jsou opět mistři, nováčci MAD Lions KOI předvedli úctyhodný výkon v playoffs
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek G2 jsou opět mistři, nováčci MAD Lions KOI předvedli úctyhodný výkon v playoffs

G2 jsou opět mistři, nováčci MAD Lions KOI předvedli úctyhodný výkon v playoffs

Reibl

Reibl

18. 2. 2024 20:22

Zimní split psal příběh o podceňovaném týmu převážně španělských hráčů. Nová soupiska MAD Lions KOI to dotáhla až do finále, kde ale favoriti G2 Esports opět ukázali, kdo je v Evropě na úplném vrcholu.

Reklama

Hned na úvod finálového víkendu nastoupili Fnatic, kteří sváděli vyrovnanou a velmi zábavnou sérii proti MAD Lions KOI. Bohužel se Humanoidovi nepodařilo španělské oponenty překonat a po pěti hrách český midař musel gratulovat soupeřům.

O den později MAD Lions KOI nastoupili proti BDS oslabeným o topaře Adama, který byl posazen na lavičku za své chování. BDS přesto sváděli vyrovnanou bitvu s MDK a série opět šla do pěti her. Lvíčata i v tomto případě koncovku zvládla a reverse sweep se nekonal.

MAD Lions KOI řada expertů očekávala na posledním místě v lize. Není se čemu divit, až na junglera Elyoyu si všichni členové nové soupisky zahráli maximálně v regionální lize. Jenže skvadra vtrhla do LEC s vervou a podobně to vypadalo i v samotném finále. MDK dokázali v chaosu přehrát G2 v první hře. Jenže při druhé dostali obří stomp. Třetí hra šla opět ve prospěch G2.

Čtvrtá finálová hra začala skvěle pro MDK, kdy se marksman Supa mohl usmívat na nepřátelskou botlinku a zejména Mikyxe, který mu dával jeden kill za druhým. Jenže top probíhal opačně a BrokenBlade šikanoval svého oponenta. Velkou roli sehrál také Caps na Azirovi. Ten v teamfightech opakovaně našel Supu. Yike si po heroickém výkonu ve třetí hře připsal ve čtvrté pentu. MVP finále přesto bere BrokenBlade.

G2 výhrou v zimním splitu postupují jako první tým na Mid Season Invitational, který se odehraje v Číně v květnu. Celek má jisté i místo v sezónním finále LEC. MAD Lions KOI sice odcházejí z finále jako poražení, avšak jejich tažení spodní částí pavouka se zapíše k nezapomenutelným příběhům, které evropská liga nabídla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama