Finále LCK: Faker se postaví proti Showmakerovi
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Finále LCK: Faker se postaví proti Showmakerovi

Finále LCK: Faker se postaví proti Showmakerovi

Nicolas

Nicolas

26. 8. 2021 14:00

Dva nejlepší týmy LCK se utkají o titul.

Reklama

Finále jihokorejské LCK se blíží, konkrétně se ho dočkáme tuto sobotu 28. srpna. Do poslední série letošní LCK se probojovaly dva týmy, které během letního splitu zničily všechny ostatní – legendární T1 a současní držitelé titulu světových šampionů Damwon KIA. Oba týmy předvedly během letní části ligy neuvěřitelné výkony a nikdo na světě momentálně nemůže zpochybnit fakt, že se jedná o nejlepší jihokorejské týmy tuto sezónu. Kdo ale nakonec zvítězí ve finále jejich domácí ligy? Bude to “Nezabitelný král démonů” Faker, nebo jeho mladý rival Showmaker?

Série je pro korejce důležitou “VIP kartou” pro blížící-se Mistrovství světa v League of Legends (World championship), které se bude konat v říjnu. Vítěz sobotního finále bude totiž na zmíněných Worlds zařazen do prvního koše při losování skupin, což znamená, že se během skupinové fáze nepotká s nejlepšími týmy tří zbylých světových lig – LPL, LCS a LEC.

Jak ale bude série T1 proti Damwon probíhat?

Fakerův tým nabývá na agresi

Jihokoreci nejsou ve světě League of Legends proslulí svou agresí, ani rychlými, explozivními hrami. Jedná se o ligu, ve které se sází na jistotu, scaling a pomalé a vypočítavé rotace na mapě. Pokud však někdo sledoval LCK posledních několik týdnů, pravděpodobně si všiml, že parta okolo Fakera tento stereotypní způsob hraní zahazuje a s příchodem nového trenéra StarDusta nabývá na agresivitě. Pomáhá tomu také jejich nový, mladý jungler Oner, který je v LCK označován za pravděpodobně nejlépe hrajícího nováčka. T1 jako klasičtí jihokorejci neustále uvažují, přemýšlí, ale jsou zároveň ochotni zariskovat a především v brzkých fázích hry jsou schopni získat masivní výhody v dracích, věžích, heraldech či killech.

Finále LCK: Faker se postaví proti Showmakerovi

Agrese a explozivní herní styl nových T1 je vidět například v nedávné sérii proti Liiv SANDBOX:

 

Damwon jsou přesvědčeni o dominanci

Khan, topař Damwon KIA, se nedávno zúčastnil interview v pořadu KORIZON esports, jež jsme v minulosti zmiňovali v souvislosti s rozhovorem, který vedl Gumayusi. Khan se v interview rozpovídal o současném stavu organizace Damwon a rýpnul si do evropských fanoušků G2 esports. Je evidentně přesvědčen o síle, kterou jeho tým disponuje. V jiných rozhovorech padly od DK věty o konzistentním, perfektnímu jihokorejském herním stylu. Damwon jsou si očividně jisti tím, že krev šampionů z minulých Worlds v nich stále proudí a nemají důvod se obávat nějakých hloupých T1.

V zatím posledním vyjádření obou organizací se ukázali Faker, Showmaker a jejich trenéři StarDust a kkOma. Obzvláště emotivní promluvu mezi sebou měli především Falešňák a kkOma, jelikož oba k sobě mají vztah téměř otce a syna a třikrát spolu zvítězili na světovém šampionátu.

Finále budou krom těchto legendárních jmen sledovat také bývalí hráči SK Telecom T1, kteří dnes v organizaci pracují na pozicích trenérů, streamerů a content-creatorů, jako například Wolf a Bengi. Oběma týmům přejeme úspěch a co nejlepší možné herní výkony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama