Chovy získal první mezinárodní trofej, Gen.G v epickém finále zdolali BLG
i Zdroj: Lee Aiksoon/Riot Games
eSport League of Legends Článek Chovy získal první mezinárodní trofej, Gen.G v epickém finále zdolali BLG

Chovy získal první mezinárodní trofej, Gen.G v epickém finále zdolali BLG

Reibl

Reibl

19. 5. 2024 15:30

Finále jak se patří. Série mezi Gen.G a BLG sice nešla do všech pěti her, o drama ale nebyla nouze. Korejský midař Chovy se po letech nezdaru poprvé dočkal mezinárodní trofeje.

Reklama

Když v sobotu BLG porazili T1, bylo jasné, že čínský region opět pomýšlí na zisk MSI trofeje. Ostatně LPL liga řadu let na tomto turnaji dominovala a turnaj ovládli třikrát RNG a jednou EDG a JDG. V cestě BLG ale stáli Gen.G v čele s Chovym, který konečně navázal na výkony z korejské ligy.

Do série vstoupili lépe Gen.G. I přes Chemtech duši měl Canyon na Karthusovi dostatečné poškození a řadu předmětů, aby výhodu stisknutím “Rka” smazal. V druhé hře se ukázal Peyz. Jeho Kalista si připsala pentakill a hlavně rekordních 28 zářezů. Řadu z nich mu naservíroval jeho support Lehends za Blitzcranka. Za svůj výkon si nakonec vysloužil i MVP finále.

BLG sice měli ve druhé hře comeback na dosah, ale ani kombinace Camille a dobře trefené ultimátky Knightovo Orianny nestačila.

Třetí hra ale už šla pro BLG. Čínský mistr se na výhru pořádně nadřel. Byl to nejen jiné Binův Jax, ale i poke kompozice BLG, který se stal klíčový i přes nevýhodu oceánské duše v podání Gen.G.

Čtvrtá hra se ukázala opět extrémně napínavá, když v závěrečných fázích BLG nejen ukradli Barona Nashora, ale také otevřeli cestu k Nexusu. V jeden moment měli Gen.G kromě odkryté báze také jen jeden inhibitor. Jenže ani to nestačilo a Gen.G se probojovali k vítězství.

Chovy, často označovaný za nejlepšího midaře LCK, se tak poprvé dočkal mezinárodního titulu. Až do letošního ročníku MSI se ani nedostal do finále na tomto turnaji nebo na Worlds. Gen.G výhrou získávají přímou vstupenku na Worlds, pokud se jim podaří kvalifikovat alespoň do play-off letní části LCK. To by ale měla být formalita.


Kompletní výsledky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama