Zajímavosti ze Žlebu: Nejzvláštnější pokuty udělené profesionálním hráčům
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Zajímavosti ze Žlebu: Nejzvláštnější pokuty udělené profesionálním hráčům

Zajímavosti ze Žlebu: Nejzvláštnější pokuty udělené profesionálním hráčům

Tereza

Tereza

15. 8. 2020 12:00

Jak vysoko se vyšplhá trest od Riot Games? A za co všechno může přijít?

Reklama

Penalta od Riot Games není věc, se kterou se potýkáme jenom my - profesionální hráči jsou v tom s námi. Prohráči jsou ale svázáni mnohem přísnějšími pravidly a jejich trest se může vyšplhat do výšin, o kterých se nám ani nezdá. Někdy jsou to sankce za půjčování účtu a elo boosting, jindy za chození pozdě na zápasy a odmítnutí makeupu.

Trest za negativní chování v soloQ

Nejčastější příčinou trestu je bezesporu negativní chování v solo queue. Příkladem může být slovenský hráč Neon. Za jeho chování byl v minulém roce suspendován a nastoupil proto jako bot laner za FC Schalke 04 až koncem února. Kromě banu na kompetetivní hraní mohou hráči obdržet pokutu - obvykle ve výši několika set dolarů, ale také třeba veřejně prospěšné práce, které jsou běžným trestem v Korei. Kupříkladu v roce 2018 byl pokutován známý hráč Mata. Konkrétně 400 dolarů a 25 hodin prospěšných prací, nikoliv za toxicitu ale za elo boosting. 

Zajímavosti ze Žlebu: Nejzvláštnější pokuty udělené profesionálním hráčům

Pokuta za trolling

Ještě chvíli zůstaneme s Matou a vrátíme se o tři roky zpátky. Sankci ve výši 8 000 dolarů si vysloužil za Bo5 zápas proti IG. Ve všech třech hrách Matovo tým zvolil kapitulaci, v poslední hře dokonce v dvacáté minutě. Situaci nezlehčila netradiční volba supporta - Jayce. Vedení týmu označilo chování za trolling. 

Podobně na tom je čínský jungler Wei. Přes nesouhlas fanoušků ho eStar Esports pokutovali pozastavením výplaty po dobu jednoho měsíce. A co že se vlastně stalo? Wei si do zápasu proti Bilibili Gaming omylem nenavolil Smite, ale Ignite. 

Pokuta za hraní jiné hry

V loňském roce Evropou proletěla kauza ohledně toplanera G2. Wunder byl až příliš moc nadšený z vydání WoW Classic. Riot Games mu udělili pokutu za hraní jiné hry než je LoL v době, kdy probíhá turnaj, na počítači, který poskytli, ve výši 1 000 dolarů. Jeho tým na to zareagoval vyjádřením: “Konečně máme omluvitelný důvod odinstalovat tu hru z jeho počítače. Děkujeme!"

Zajímavosti ze Žlebu: Nejzvláštnější pokuty udělené profesionálním hráčům

Pokuta za podvádění

Jednu z prvních penalt vůbec dostal hráč Woong. Během mistrovství v roce 2012 se v semifinále podíval nahoru na obrazovku, aby získal informace o soupeři, a údajně se tím posunul do výhody. Ať už to bylo jakkoliv, jeho tým souboj vyhrál a celý turnaj ukončil na druhém místě. Ačkoliv se sankce vyšplhala na neuvěřitelných 30 000 dolarů, zisk z mistrovství - 250 000 dolarů - ji poměrně úspěšně pokryl, nemyslíte?

Za podvádění byl také potrestán roku 2014 AHQ Green Tea. Ten nepodváděl ve hře, ale v reálném životě. Za zády své přítelkyně si psal s jinou ženou. Když konverzace unikla na internet, AHQ přišlo s prohlášením, že pošpinil jejich image a Green Tea dostal pokutu téměř 5 000 dolarů.

Pokuta za interakci s fanoušky

Za nevhodné chování vůči fanynkám zaplatil Moojin, jungler z LCK, 12 000 dolarů. Údajně měl ženy sexuálně obtěžovat přes chat, v některých případech došel až k výhružkám násilím.

Penalizace za vydírání

Tresty se netýkají jen profesionálních hráčů, ale také jejich manažerů. Manažer LGD Hesitate, který vydíral junglera Condiho, dostal doživotní zákaz působení. Snažil se ho přesvědčit k metodě zvané "match fixing".

Zajímavosti ze Žlebu: Nejzvláštnější pokuty udělené profesionálním hráčům

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama