Začíná skupinová fáze Worlds, Fnatic nastoupí bez Upseta
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začíná skupinová fáze Worlds, Fnatic nastoupí bez Upseta

Začíná skupinová fáze Worlds, Fnatic nastoupí bez Upseta

Giry

Giry

11. 10. 2021 08:00

Jak zvládnou svá úvodní klání MAD Lions, Fnatic a Rogue?

Reklama

Čtyři nejlepší týmy z play-ins si vybojovaly svůj postup do skupinové fáze a do akce tedy míří už ty nejlepší celky světa. Dnes odpoledne začne základní fáze Worlds, ve které se šestnáct týmů ve čtyřčlenných skupinách utká o postup. Pouze polovina z nich zamíří do vyřazovací části.

Z play-in jsme do základních skupin přivítali týmy ze Severní Ameriky, Číny, Koreje a poprvé v historii také z Japonska. Takhle vypadá obsazení jednotlivých skupin:

Začíná skupinová fáze Worlds, Fnatic nastoupí bez Upseta

Skupinová fáze se odehraje systémem double round robin, každý si tedy proti všem svým soupeřům ve skupině zahraje dvakrát. Dva nejlepší týmy z každé postoupí do čtvrtfinále. Všechny skupinové zápasy se odehrají během týdne od 11. do 18.8., poslední čtyři dny přijdou na řadu také případné tiebreakery.

Začíná skupinová fáze Worlds, Fnatic nastoupí bez Upseta

Fnatic se změnou v sestavě

Dnes v noci přišla velmi překvapivá a pro fanoušky evropských celků nepříjemná zpráva. Marksman týmu Fnatic, Elias “Upset” Lipp, musel kvůli náhlé rodinné záležitosti opustit Reykjavík a nebude se alespoň zpočátku účastnit soubojů ve skupinách. Místo něj nastoupí mladý německý ADC hráč Louis “Bean” Schmitz, který se s týmem připravuje už několik týdnů. Tým to oznámil na svém Twitteru.

Nás kvůli českým hráčům nejvíce zajímá putování týmu MAD Lions. Ti se postaví korejským Gen.G, severoamerickému Team Liquid a také LNG Esports z Číny. Ačkoli se jedná o velmi zvučná jména, český střelec Matyáš “Carzzy” Orság v exkluzivním rozhovoru prozradil, že si věří na postup.

Hráčům týmu PSG Esports z jihovýchodní Asie popřáli ve videu mnoho štěstí také celosvětově známí “kolegové” – fotbalisté Messi a Neymar.

Ještě než se začne hrát, měli byste vyplnit svoje odhady na výsledky v rámci tipovací soutěže pick’em. Pořadí týmů ve skupinách můžete vybrat na lolesports.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama